Het tweede deel van de voorbereiding van VV Gorecht is alweer een paar trainingen bezig. Afgelopen zaterdag stonden de Harenaars dan voor het eerst weer sinds lange tijd op het veld voor een oefenwedstrijd. De tegenstander was Zuidhorn.

Door Jens Vos

In de eerste minuut kreeg Erik Setz het eerste kansje namens Gorecht.

Setz probeerde een lange bal van Thijs Hekman uit de lucht te nemen maar wist het doel niet te vinden. Hierna keerde het tij en was het vooral Zuidhorn wat de klok sloeg. Na 6 minuten kreeg Jaap Jacobs een kopkans namens Zuidhorn maar keeper Niels Koning kon klemmen. Een minuutje later was het weer Jacobs die een poging deed maar zijn schot werd door Koning gekeerd. Na een kwartier kreeg Zuidhorn nog een kans maar ook hier wist Goalie Niels Koning te redden. Dit zou ook direct de laatste grote kans van de 1e helft zijn.

Tweede helft

In de 2e helft kroop Gorecht meer uit zijn schulp wat ook tot kansen leidde. In de 52e minuut was de uit A-jeugd overgekomen speler Wout van der Velde heel dichtbij een goal voor Gorecht toen hij met zijn uithaal de lat raakte. Diezelfde lat werd 3 minuten later weer geraakt toen Hein van Marrum vanuit een corner met zijn kopbal het aluminium raakte. Nog geen 5 minuten later werd een kopbal van diezelfde van Marrum van de lijn gehaald. Na iets meer dan een uur werd de score dan eindelijk opengebroken door een andere uit de jeugd overgekomen speler. Sven Hazewinkel opende de score namens Gorecht met een schitterend schot van ruim 30 meter ver. In de 70e minuut stuurde Hazewinkel van der Velde weg en die maakte er op zijn beurt 2-0 van. Een minuut of 15 voor tijd kreeg Zuidhorn een penalty toegekend en deze werd door hen benut, 2-1. De laatste kans van de wedstrijd was voor Gorecht, van de Velde schoot in een 1 op 1 situatie op de paal. Zo werd de eindstand op 2-1 bepaald. Komende dinsdag speelt Gorecht om 20:00  thuis een oefenwedstrijd tegen SC Stadspark.