Op het prachtige sportcomplex “De Koepel “ in Haren had de eerste helft nog wel iets van een wedstrijd.

Verslag: Tweenul.nl (bewerkt)
Foto's: Henk Vrieling
Al was voorzichtigheid bij aanvang al troef. Onder bijna tropische omstandigheden ontbrak de noodzaak om het de tegenstander moeilijk te maken. Voor Zeerobben was dat ene punt de garantie tot behoud van het eerste klasserschap en voor Gorecht het ticket tot deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Achteraf was voor elke uitslag in Haren het zelfde resultaat in de eindstand tot stand gekomen dankzij de uitslagen op de andere velden.

Het duurde tot de tiende minuut voor het eerste schot op doel te melden viel voor Zeerobben. Keeper Kieviet had er goed het oog op. Gorecht moest nog tien minuten wachten op hun eerste poging vanaf de zestien meter. De druk op het strafschopgebied van de gasten leverde niet meer dan mogelijkheden op. Eén van de weinige vrije trappen op een gevaarlijke plek ging ook kansloos hoog over voor de gastheren. Yander Zandbergen zorgde voor enige opwinding in het doelgebied van Kiewiet. De soloacties van Yander belandden dankzij goed keeperswerk in de handen van Kiewiet. Het slotakkoord was voor Dylan Drent. Uit een corner van Marcel Visser kogelde hij van twintig meter snoeihard op de paal.

Het begin van het tweede bedrijf was een vervolg op die van voor rust. Voorzichtig breed spelen en soms diep, maar de overtuiging en de wil ontbrak aan beide zijden. Toch hou je als toeschouwer soms het hart vast dat er per ongeluk toch gescoord wordt. Het blijft voetbal en de bal is rond, maar vanmiddag was deze niet met lucht maar met lood gevuld, net als hun benen leek het wel. Het laatste deel van de wedstrijd kende slechts de hoogtepunten van het afscheid van Abdul Boundati, Frank ten Hoeve en Marc Reussing. Zij kregen terecht een publiekswissel en werden daarmee door het publiek bedankt voor hun inzet en waarde voor de Groenwitten in de afgelopen seizoenen. Met een bescheiden gejuich werd het einde begroet van een wedstrijd, die nooit een echte wedstrijd werd. In beide kampen was het wel een reden om een feestje te vieren. Alleen Dylan Drent stond aan het einde met gemengde gevoelens, zijn maten stonden in de finale van de PC met zachte bal in Franeker. Klasse van deze Zeerob om toch mee af te reizen naar het Groninger land.