Vorige week werd Grecht met 1-6 van het eigen veld geveegd door Drachtster Boys. Deze week kregen de Harenaars de kans zich te revancheren, uit tegen VV Groningen (VVG). Of dat gelukt is lees je in dit verslag. Het werd in ieder geval een spektakel in het Noorden van de stad.

Door: Jens Vos
Foto’s: Henk Vrieling
De Harenaars begonnen goed aan de wedstrijd wat ze een aantal goede kansen opleverde. Na 4 minuten was het Thijs Hekman die namens Gorecht een vrije trap net naast het doel mikte. Een paar minuten later was er weer een goede kans voor Gorecht toen Jos Lamain met een lage voorzet Robin Zuidema wist te bereiken maar zijn schot miste richting en ging recht op goalie Ivan Landlust af. Twee minuten later was het weer Zuidema die een kans kreeg, Hekman nam een vrije trap en deze werd door de spits net voorlangs gekopt.
Na een klein kwartier zette Gorecht een goede aanval op, Zuidema speelde af op Lloyd Jackson die vervolgens Lamain wist te bereiken, die met een streep een poging deed maar de keeper wist te keren. Een ongeschreven wet is: als je de kansen niet afmaakt, doet de ander dat wel en die was nu ook van toepassing. In de 20e minuut kregen de Groningers hun eerste kans en wisten deze direct te benutten. Via het been van Verdediger Rick Bruns wist Martin Kamstra de 1-0 te maken. Na 26 minuten kreeg Gorecht weer een kans. Zuidema gaf voor, Jackson kopte door en Lamain schoot, maar zijn inzet werd geblokt. Drie minuten later was er een snelle aanval van VVG en Virgil Muller wist te scoren, 2-0. Niet veel later zette Jackson Zuidema voor de keeper maar Zuidema wist de bal niet goed te raken. In de 39e minuut wist Virgil Muller een sprintduel te winnen om vervolgens in de verre hoek te scoren, 3-0. Zo leek de wedstrijd gespeeld te zijn maar vier minuten voor rust wist Gorecht dan eindelijk te scoren. Uit een corner loosde Harmen Meijering een schot wat door de keeper gekeerd werd maar op de rebound van Hein van Marrum had de man tussen de palen geen antwoord, 3-1. Het werd vlak voor rust ook nog bijna 3-2 toen Lamain bij de 2e paal een voorzet van Frank van der Veen binnen wou koppen zijn inzet werd door een verdediger tot corner gekopt.

Tweede helft
In de 54e minuut deed VVG een paar schoten voor het doel maar deze werden allemaal geblokt door de verdediging of gered door Keeper Jelmer Kiewiet. In de 57e minuut werd het 3-2 toen Lamain een voorzet van rechts binnen wist te werken. Na een ruim uur kregen de Groningers een uitgelezen mogelijkheid toen er van dichtbij binnen geschoten kon worden. Het was echter Rick Bruns die zich er met ziel en zaligheid voor gooide en zo dit doelpunt wist te voorkomen. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak, Hein van Marrum zag zijn poging nog gekeerd worden maar invaller Jorrit Jansen was er als de kippen bij om vanuit de rebound de gelijkmaker op het scorebord te zetten, 3-3. Een kwartier voor tijd miste VVG nog een dot van een kans toen vanaf 5 meter over geschoten wordt. Ook dit keer was het een minuutje later aan de andere kant raak, Een goede Gorecht-aanval werd uiteindelijk door Jackson met een schot op rand 16 afgerond, 3-4!
In de 76e minuut was het voor de 2e keer deze wedstrijd schiettent voor het doel van Kiewiet maar ook dit keer wist niemand van de Groningers te raken. Aan het einde van de wedstrijd ging de thuisploeg hun frustraties in overtredingen uiten wat Kamstra vlak voor het einde een directe rode kaart opleverde. Uiteindelijk bleef de 3-4-stand op het scorebord staan. VV Groningen is nu nog niet veilig en weet dus nog niet of ze nacompetitie om degradatie of promotie moeten spelen, dat zal blijken als ze volgende week spelen bij kampioen Buitenpost. Gorecht staat nog steeds 3e (wat recht geeft op een plek in de nacompetitie om promotie) en heeft 3 punten voorsprong op Winsum dus heeft Gorecht genoeg aan niet verliezen thuis tegen de Zeerobben volgende week.