Afgelopen zaterdag kwam bij Drachtster Boys langs bij Gorecht. De Friezen heb zich al verzekerd van de 2e plaats maar Gorecht moet zich nog op de 3e plaats vastspelen.

Door Jens Vos
Na 10 minuten kwamen de gasten al op voorsprong door een goal van Sicco Brouwer, 0-1. Vijf minuten later herhaalde Rob Schokker dit kunstje en verdubbelde de voorsprong, 0-2. Na 20 minuten kopte Robbert Oosterhuis door een misverstand de bal achter zijn eigen doelman Willem Bouwkamp, 0-3. Dit doelpunt omschreef wel hoe Gorecht speelde in de 1e helft, Absoluut niet scherp. Toen de wedstrijd een half uur bezig was maakte Brouwer de 0-4 voor de Friezen.
Na rust stormde Gorecht op het doel af van Drachster Boys, wat uiteindelijk de 1-4 van Lloyd Jackson en een 1 op 1 kans voor Frank van der Veen opleverde. Na deze momenten ging de Harense storm dan ook snel weer liggen. Wel waren er in de 2e helft nog wat kansen voor invaller Jos Lamain. Lamain was in de eerste helft ingevallen voor Bob Poorta die zijn middenvoetsbeentje brak. In de 60e en 70e minuut maakte Brouwer de 1-5 en 1-6 en wist daardoor deze wedstrijd 4 keer te scoren. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af bij een zeer terechte eindstand van 1-6 waarbij gezegd moet worden dat de tegenstand van Gorecht-zijde met name in de 1e helft niet heel groot was.
Drachtster Boys neemt het volgende week thuis op tegen Balk, Gorecht speelt volgende week de derby bij VV Groningen en misschien is de Harense Brigade in een derby wel getergd en scherp genoeg om een goed resultaat neer te zetten. Drachtster Boys staat zoals gezegd ingesloten op de 2e plaats en Gorecht staat 3e. Mocht directe concurrent Winsum de laatste 2 wedstrijden winnen zal Gorecht in de laatste 2 partijen nog 4 punten moeten halen om de 3e plaats te behouden.