Gorecht ging na een 5-1 bij VEV’67 deceptie richting Dokkum om daar zich te revancheren. Aangezien de einduitslag is dat goed gelukt.

Verslag door Jens Vos
Foto’s: Henk Vrieling

Gorecht begon scherp aan de wedstrijd en had na 3 minuten de bal al in het net van de Friezen liggen. Lloyd Jackson nam een vrije trap snel en Frank van der Veen en Robin Zuidema ontsnapten van de verdedigende linie en laatstgenoemde rondde het keurig af 0-1.

Een kwartier later verdubbelde Gorecht de voorsprong. Uit een corner van Jackson was het Zuidema die op de lat kopte, maar het was Bob Poorta die de rebound voor zijn rekening nam en de 0-2 binnenkopte. Gorecht wist de doelpunten goed te verdelen, want weer een kwartier later wist het team van Bert Vos de 0-3 op het scorebord te zetten. Zuidema zette met een hakballetje Jackson 1 op 1 die vervolgens de keeper omspeelde maar toen die eenmaal schoot slide een verdediger er voor en blokte het schot. De aanval liep door en Jackson gaf een voorzet van links en en het was Poorta die binnenkopte. In de 40e minuut wist Dokkum dan voor het eerst gevaarlijk te zijn. De aanvaller zette zich in een 1 op 1 positie maar doelman Willem Bouwkamp kwam zijn doel uit en wist uitstekend te redden. Een minuutje later ontstond er uit een vrije trap een kopkans voor de thuisploeg en Bouwkamp trad hier reddend op, de afvallende bal werd laag geschoten maar ook hier was Bouwkamp een sta-in-de-weg voor de thuisploeg.

Na rust ging Gorecht door met waar ze de eerste helft mee bezig waren. Jackson bereikte Zuidema maar de poging van de spits werd door de goalie tot corner verwerkt. Uit deze corner ontstond een kopkans voor Thijs Hekman die maar net naast ging. In de 65e minuut had Dokkum weer een van zijn schaarse kansen maar een verre voorzet van rechts werd over het doel gekopt. Een paar minuutjes later schoot Zuidema op de keeper waarna de bal bij Poorta kwam die zichzelf in positie bracht en uithaalde maar op de lijn werd zijn inzet door een verdediger tot corner verwerkt. Uit deze corner viel alsnog een doelpunt, de bal kwam uiteindelijk bij invaller Jos Lamain terecht die binnenkopte, 0-4.  Een kwartier voor tijd rolde de bal voor het doel van Gorecht langs maar er was niemand van Dokkum om binnen te werken. Nadat Jackson een paar minuten eerder nog een schot had gelost dat door de Friese keeper werd gekeerd was het in de 83e minuut weer de bal die voor het doel van Gorecht langs ging maar ook nu was er niemand van de Friezen die zijn voet er tegenaan wist te krijgen. Tegen het einde van de wedstrijd werd iemand van Dokkum in de 16 meter omgeduwd en kreeg Dokkum een penalty. Folkert van Dongera benutte deze strafschop en zo hadden de Friezen toch nog hun eretreffer, 1-4.

Gorecht heeft nu weer de 3e plaats in eigen hand en voor Be Quick Dokkum worden de degradatiezorgen alleen maar groter. Gorecht is 2 zaterdagen vrij en speelt 12 mei thuis tegen Drachtster Boys. Be Quick Dokkum speelt aankomende zaterdag de degradatiekraker bij VEV’67.