Na de nederlaag van Gorecht vorige week bij Buitenpost stond er deze week weer een thuiswedstrijd op het programma voor de Harenaars. De tegenstander op sportpark de koepel was het Groningse PKC ’83.

Foto’s: Henk Vrieling
Verslag: Jens Vos

Na 5 minuten deed Nikky Goguadze namens PKC een poging uit een lastige hoek en Keeper Willem Bouwkamp deed zijn werk door deze poging te keren. Na 11 minuten scoorden de gasten bijna in eigen doel, Aanvaller Bob Poorta jaagde de verdediger van PKC op en de verdediger slide vervolgens op de bal waardoor keeper Ben Meedendorp de bal met een redding tot corner moest verwerken. Tien minuten later was het weer Goguadze die op het Gorecht-doel afging maar Bouwkamp wist in 2 keer de bal in zijn macht te krijgen en had de bal klem. Vlak na deze aanval was het Goguadze die een lage voorzet van rechts gaf op Simon S. Schreiber maar die kon vanwege een slechte aanname niet schieten.

Na een klein half uur deed Schreiber weer een poging, uit een kluts-situatie kwam de bal bij de aanvaller die vanuit de lucht in één keer over het doel schoot. Weer even later kwam er namens PKC een voorzet van links en verdediger Thijs hekman wist op te ruimen door voor de doellijn er een corner van te maken. Na 32 minuten kwam Gorecht eigenlijk tegen de verhouding in op voorsprong, De afvallende bal kwam bij Lloyd Jackson die vanaf rand 16 in één keer schoot en zijn lage schot verdween tegen de touwen, 1-0. Na 40 minuten deed Frank van der Veen namens Gorecht nog een poging maar deze werd geblokt en ging over.

Namens PKC was goguadze toch wel de gevaarlijkste man en dat bleek ook in de 50e minuut toen hij iets produceerde waarvan je niet kon zien of het een voorzet of een schot was, maar Bouwkamp wist zijn been er tussen te krijgen. Vier minuten later kwam PKC dan toch verdient langszij en maakte de gelijkmaker. Een voorzet van rechts werd door Schreiber met het hoofd binnengewerkt, 1-1. Na een klein uur waren er namens PKC drie schoten achter elkaar maar geen daarvan was succesvol, eerst was het Hekman die het gevaar onschadelijk maakte, de rebound werd door Bouwkamp gered en de 2e rebound verdween over het doel. Na 62 minuten was er weer gevaar van de Gorecht-kant en het was Robin Zuidema die net als vorige week in Buitenpost de paal raakte.

Tien minuten voor tijd was Gorecht dichtbij een voorsprong toen invaller Remmert van Stempvoort een keurige voorzet vanaf rechts gaf en het was Jackson die bij de 2e paal kopte, maar het was Meedendorp die met een keurige redding Jackson van zijn 2e goal af wist te houden. Zo leek het duel op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, maar toen kwam daar in blessuretijd nog een omschakeling van Gorecht. Jackson gaf de bal mee aan Hein van Marrum die de bal laag voor de pot gooide en het was ongelukkig voor PKC’er Erdem Yeni die zijn eigen doelman verschalkte en met deze eigen goal Gorecht de volle buit bezorgde, 2-1.

Gorecht staat nu met 36 punten stevig op plek 3 en PKC staat met 25 punten op plek 10 en is zoals veel ploegen in de 1e klasse E nog niet veilig. Gorecht speelt komende dinsdag de inhaalwedstrijd bij VEV ’67 en op diezelfde dag haalt PKC de thuiswedstrijd tegen VV Winsum in. Volgende week zaterdag is er weer een reguliere competitieronde en dan gaat Gorecht op bezoek bij Be quick Dokkum en PKC reist dan af naar Steenwijk voor het duel met Olde Veste ‘54.