Het lukte de Harenaars helaas niet om iets mee te snoepen bij de nummer 1, maar waren er aan het eind van de wedstrijd heel dichtbij.

Verslag: Jens Vos
Foto's: Henk Vrieling

Gorecht startte niet goed aan de wedstrijd en had iets teveel ontzag voor de koploper, waardoor de Harenaars flink onder druk kwamen te staan. In de 11e minuut werd een schot gelost die van richting werd veranderd wat een corner voor Buitenpost opleverde. Deze corner werd binnengewerkt door Rob Dijkstra, 1-0. Na 18 minuten minuten probeerde de thuisploeg het uit een lastige hoek maar keeper Willem Bouwkamp wist te redden. Een minuutje later was het wel raak, Rolf Dijk passeerde de verdediging en Bouwkamp zat nog aan de bal maar het was tevergeefs, 2-0. Na iets minder dan een half uur kwam de thuisploeg er gevaarlijk uit en er ontstond een 2 tegen 1 situatie. De bal werd breed gespeeld maar iets te ver voor de aanvaller, waardoor Bouwkamp kon oppakken en Gorecht met de schrik vrij kwam. Even later was het Buitenpost dat vanuit kansrijke positie schoot, maar weer stond Bouwkamp daar om zijn werk te doen. Nadat de thuisploeg nog naast had geschoten kreeg Gorecht het eerste kansje pas in de 42e minuut. Thijs Hekman nam een vrije trap maar Lloyd Jackson kon net niet op doel koppen. Vlak voor het eindsignaal kreeg Gorecht nog een kans, Jackson gaf voor op Robin Zuidema maar die raakte de bal niet goed en de poging verdween voorlangs.
In de 2e helft was er een ander beeld. Gorecht was de dominante partij maar het lukte niet om heel veel kansen te creëren. In de 64e minuut was daar dan een kans en die werd direct benut. Invaller Remmert van Stempvoort wist de andere invaller Bob Poorta te bereiken. Poorta zijn eerste schot werd nog gered, maar de rebound werd wel benut door de aanvaller. De laatste kansen van de wedstrijd zouden pas tegen het einde van de wedstrijd plaatsvinden. In de 89e minuut was het weer van Stempvoort die Poorta wist te bereiken, Poorta schoot 2 keer maar beide schoten werden geblokt en daarna was het Lloyd Jackson die de afvallende bal volleerde en deze ging maar net naast. In de 92e minuut was Gorecht er heel dichtbij toen Zuidema uit een lastige hoek de paal raakte en de bal daarna tegen Poorta aankwam en achter ging. In de 94e minuut kwam de thuisploeg er dan nog een keer uit maar Bouwkamp stond zoals gewoonlijk weer zijn mannetje.
Beide ploegen zijn niet van positie verandert, Buitenpost staat nog op plek 1 en Gorecht 3e. Komende zaterdag speelt Gorecht thuis een Groningse derby tegen PKC ‘83 en Buitenpost gaat op bezoek bij VV Winsum.