Afgelopen zaterdag speelde Gorecht de uitwedstrijd bij Olde veste ‘54 in Steenwijk. Het zou een wedstrijd met over en weer een hoop kansen worden dus voor de neutrale toeschouwer een echte smulwedstrijd.

Verslag door Jens Vos
Foto's door Henk Vrieling

In de eerste helft was Gorecht het verre van wakker en dat was goed te merken aan de grote hoeveelheid kansen die Olde veste kreeg in het eerste bedrijf. Al na 2 minuten kreeg de thuisploeg een opgelegde kans. Er werd een steekpass gegeven op Edwin Maters die vervolgens zijn schot gered zag worden door keeper Willem Bouwkamp. Na 5 minuten kreeg Gorecht een kansje, Robin Zuidema trok naar binnen en gaf af op Sjoerd Hoekstra die van rand 16 naast schoot. Een minuut later kreeg de thuisploeg weer de volgende kans en dit keer was het Mark Homme van der Veen die zijn bal naast zag verdwijnen. Na 10 minuten hadden de Steenwijkers weer een mogelijkheid maar Bouwkamp wist de poging van Rochendy Constencia te keren. Snel daarop moest de Goalie van Gorecht weer reddend optreden en deed dit door een schot tot corner te verwerken. Het was nog maar de 11e minuut maar Constencia deed weer een poging en opnieuw was het Bouwkamp die een achterstand voorkwam. Na iets meer dan een kwartier deden de Steenwijkers wat ze eerder hadden nagelaten namelijk scoren. Een corner werd door Gerard Kloeten binnengekopt en de 1-0 die het verre van onverwachts was te noemen stond op het scorebord. Na 23 minuten verdubbelde de gastheren de voorsprong, er werd op Homme van der Veen teruggelegd die vervolgens keurig binnen wist te werken vanaf rand 16, 2-0. Na iets minder dan een half uur liet Gorecht na een hele tijd weer zijn tanden zien en maakte de aansluitingstreffer. Het was Roy Dobbinga die een goedie pass gaf op Bob Poorta die vervolgens breed legde en via goalie Tom Holleboom kwam de bal bij Lloyd Jackson die de rebound makkelijk kon binnentikken, 2-1. Twee minuten later stond het alweer bijna gelijk ware het niet dat Holleboom een goede redding verrichtte op een kopbal van Thijs Hekman uit een corner van Dobbinga. In de 33e minuut gaf Gorechter Hein van Marrum een pass op Robin Zuidema die vanuit de sprint voorlangs schoot. Weer even later was het Jackson die probeerde te schieten maar zijn schot kwam via de verdediging bij Zuidema die het uit een lastige hoek moest proberen en Holleboom wist deze hoek goed dicht te houden. Nadat Bouwkamp nog een keer gered had was het even later wel raak voor Olde Veste. Er werd niet sterk verdedigt en Patrick de Vente liep door en maakte de 3-1. Een minuutje later leek Zuidema iets te overhaast en zijn poging ging daarom naast.

Zo futloos als de Harenaars in de 1e helft startte zo scherp begonnen ze aan de 2e helft. Een lange bal van Hekman kwam via Poorta en wat omwegen bij Zuidema die keurig het net wist te vinden. Zo stond het na 20 seconden in de eerste helft gespeeld te hebben al 3-2. Tien minuten later Deed Zuidema een poging van de linker kant van de rand 16 een goede poging vanuit de lucht en zag zijn schot op het dak van het doel belanden en was zo’n wereldgoal misschien toch iets te mooi om waar te zijn. In de 56e minuut deed de thuisploeg weer wat maar ook nu wist Bouwkamp reddend op te treden op het schot. In de 64e minuut kreeg Gorecht weer een kans. Het was het Lloyd Jackson die een voorzet gaf en invaller Rick Bruns deed een poging met een duik-kopbal zoals Bert Bolhuis dat voeger ook deed maar helaas voor Bruns deed Holleboom een wereldredding en had de bal zelfs klem. 20 minuten voor tijd werd Zuidema gevloerd en wees de scheidsrechter naar de stip en kreeg gorecht een unieke kans om langszij te komen. Hekman liep zoals gewoonlijk rustig naar de stip en op het moment dat het moest gebeuren maakte hij geen fout, 3-3. Vlak voor tijd kregen de gasten nog een hele grote kans. Invaller Jos Lamain passeerde een paar man op de doellijn en gaf laag voor maar niemand van de mensen voor de goal lukte het om binnen te werken. Dit was misschien ook wel iets teveel van het goede geweest omdat de Steenwijkers even later ook nog een grote kans niet wisten te benutten.

Zo eindigde dit spektakelstuk in een 3-3 puntendeling. Gorecht staat nu met 33 punten op een 3e plaats en heeft 7 punten voorsprong op de nummer 4. Olde Veste staat 10e met 24 punten en staat 3 punten voor op de 11e plaats. Gorecht speelt dinsdag 3 april de inhaalwedstrijd thuis tegen Winsum. Olde Veste gaat komende zaterdag op bezoek bij Drachtster Boys en Gorecht gaat dan op bezoek bij koploper Buitenpost.