Dat er bij Gorecht mensen met een verleden bij de tegenstande rondlopen, het vorige duel tussen deze teams in een spectaculaire 3-3 eindigde en het de nummer 3 tegen 4 is maakt deze wedstrijd bij voorbaat aantrekkelijk. Zie hier voor ook het bijgevoegde verslag van OOG TV!!

Verslag: Jens Vos
Samenvatting OOG TV: André Kuik

Na 10 minuten kreeg de thuisploeg de eerste kans, oud-ON’er Bob Poorta schoot namens Gorecht rakelings voorlangs. Na 22 minuten kwam Gorecht op een 1-0 voorsprong. Het was Robin Zuidema die een sprint trok en met een goede pass Erik Setz wist te bereiken die vervolgens prachtig afrondde met een stiftballetje. Na een half uur verloor Gorecht de bal op het middenveld en de gasten maakte hier optimaal gebruik van door om te schakelen en was het Rhobin Brander die makkelijk kon afronden, 1-1. Tien minuten voor rust kwam Gorecht bijna weer op voorsprong toen Poorta een voorzet van Jos Lamain op de lat kopte.
In de 56e minuut nam Gorecht-goalie Willem Bouwkamp een verre uittrap die bij Zuidema terecht kwam en de spits maakte het in de 1 op 1 vervolgens af met een boogballetje, 2-1. Erg lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten want na een uur werd het weer gelijk. Een voorzet van rechts werd door Brander bij de 2e paal uit de lucht binnen getikt, 2-2 . In de laatste 10 minuten haalde Gorecht toch nog de volledige buit binnen. In de 80e minuut was het Thijs Hekman die met een verre trap Zuidema wist te bereiken en de spits ging op herhaling en verschalkte de doelman Thorhold Souilljee weer met een boogballetje, 3-2. Vijf minuten voor tijd kregen de Groningers nog 2 kansjes om de stand gelijk te trekken, eerst met een kopbal die keurig door Bouwkamp over de lat getikt werd en even later was het diezelfde Bouwkamp die het schot van Michel Koopman wist te keren. In de 84e minuut gooide Gorecht het duel in het slot. Rick Bruns gaf een lange bal en vervolgens was het Zuidema die het sprintduel van Thijs Gerlofs wist te winnen, vervolgens wist de spits de keeper te passeren en maakte uit een nog lastige hoek zijn 3e treffer van de middag en had zijn hattrick compleet, 4-2. Na deze overwinning staat Gorecht op een 3e plaats met 32 punten. Oranje Nassau staat met 26 punten op plek 4. Volgende week speelt Oranje Nassau thuis tegen koploper Buitenpost. Gorecht reist af naar Steenwijk voor het duel met Olde Veste’54.