Gorecht mocht na de uitoverwinning bij Zeerobben en een vrij weekend afgelopen zaterdag weer de wei in. Balk was de tegenstander in Haren en als de 3 punten in Haren werden gehouden en andere uitslagen mee zouden zitten kon Gorecht zich stevig opde 3e plaats nestelen.

Verslag: Jens Vos
Foto's: Henk Vrieling

De Harenaars begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken binnen 5 minuten al tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd genomen en na terugleggen was het Ivar Kleinsma die binnen kon koppen, 0-1. Na 10 minuten kon de eerste grote kans voor Gorecht worden genoteerd, een lange bal van Thijs Hekman zorgde ervoor dat Robin Zuidema op in zijn eentje op de goal af ging maar vond keeper Hessel Altenburg op zijn weg naar succes. Even later was het Gorechter Rik van der Hem die zijn geplaatste schot net naast zag gaan. Na een klein half uur spelen werd Zuidema in de 16 naar omver gelopen en floot de scheids voor een strafschop. Hekman nam de penalty en schoot deze beheerst tegen de touwen, 1-1.Vier minuten later was het een corner voor Gorecht die uiteindelijk door Zuidema werd binnengewerkt, 2-1.

In de 2e helft was de eerste kans weer voor de thuisploeg toen Zuidema naar binnen trok en schoot maar ook hier was keeper Altenburg de sterkste. In de 52e minuten deed Balk sinds een hele tijd weer een goede poging, Het was Hette Pieter Wink die schoot maar dit was een makkelijke prooi voor doelman Willem Bouwkamp. In de 65e minuut deden de friezen nog een paar pogingen vanuit een hoekschop maar deze strandde alsmaar in de verdediging. Balk gaf veel ruimte weg in een poging tot een slotoffensief maar wist hier weining uit te halen. Gorecht maakte gebruik van de ruimte en het was invaller Sjoerd Hoekstra die Zuidema met een lage voorzet bediende maar de aanname van de spits was ongelukkig. Een minuutje later wist Erik Setz wel gebruik te maken van de ruimte en gooide het duel met een zijn goal vlak voor tijd in het slot.

Gorecht staat nu op plek 3 met 29 punten en heeft het gat met nummer 4 Oranje Nassau en nummer 5 Olde Veste’54 tot 6 punten vergroot. Balk staat met 19 punten op plek 10. Gorecht gaat volgende week op bezoek bij VEV’67 in Leek wanneer Balk Winsum ontvangt.

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop