Gisteren haalde Gorecht 1 de uitwedstrijd met Zeerobben in. In een door Harry Hoeksema gesponsorde goed gevulde bus met spelers, staf en supporters, vertrok men vanaf Haren richting Harlingen.

Verslag door Jens Vos
Foto's Henk Vrieling

De Harenaars waren uit op revanche nadat vorige week voor nog maar de 3e keer dit seizoen werd verloren en dat was bij Blauw-Wit ’34. Na 10 minuten kreeg Hein van Marrum namens Gorecht de eerste kans. Het was Robin Zuidema die naar binnentrok en op van Marrum teruglegde die vervolgens van rand 16 schoot en de goalie tot redden dwong. Na een kwartier kreeg de thuisploeg zijn eerste kans maar deze poging verdween via de verdediging naast. Enkele ogenblikken later was het weer Zuidema die weer naar binnen trok en een schot loste, maar zijn schot werd via de verdediging afgeremd en vervolgens voor het doel weggehaald. Even later was het weer Zuidema met een grote kans maar dit keer verdween zijn schot net over. Vlak voor rust kwam Gorecht met een counter uit het boekje op voorsprong. Het was Frank van der Veen die Zuidema bediende die vervolgens naar binnentrok en beheerst in de verre hoek schoot, 0-1. In de blessuretijd van de 1e helft voerde Gorecht nog even een Houdini-act op toen Zeerobben een grote kans kreeg. De bal werd laag voor gegeven en bij de 2e paal werd voor open doel gemist.

Vlak na rust deed Max Martoredjo namens de gasten een poging maar zijn schot uit een lastige hoek werd gered door de keeper. Een kwartier voor tijd kreeg Gorecht een vrije trap op een gunstige positie. Het was Thijs Hekman die de vrije trap nam en voor de 2e week op rij deze op de lat schoot. In de 85e minuut loste de ingevallen Gorechter Sjoerd Hoekstra een schot van dichtbij maar die werd geblokt en verdween naast.

Vlak voor tijd was het nog even dreigend voor het doel van Gorecht toen alles en iedereen daar stond. Het was Keeper Willem Bouwkamp die 2 keer weg bokste en beide rebounds met een boog op het dak van het doel terecht kwamen. In de 91e minuut kregen de Harenaars dan nog een levensgrote kans toen Jos Lamain en Robin Zuidema samen op het doel afgingen. Omdat Lamain niet helemaal op 1 lijn liep besloot Zuidema voor eigen succes te gaan, hij omspeelde de keeper en schoot maar daar stond nog een verdediger op de lijn om op te ruimen. Zo eindigde wedstrijd in 0-1 en konden de 3 punten mee in de bus en stond alles en iedereen wat Gorecht is een hele gezellige terugreis te wachten. Namens de supporters ook dank aan Harry voor het financieren van de bus en dank aan de selectie die voor de nodige hapjes en drankjes hadden gezorgd Zeerobben staat nu met 18 punten op een 11e plaats. Gorecht staat op plek 3 met 26 punten. Over 2 weken ontvangt Zeerobben Drachtster Boys wanneer Gorecht thuis tegen Balk speelt.