Afgelopen zaterdag reisde het Gorecht van Bert Vos af naar Leeuwarden voor het duel met Blauw-Wit’34. Omdat Gorecht voor zijn thuiswedstrijden geen entree vraagt toonde de Friezen zich solidair en hanteerde zij ook een toegangsprijs van 0 euro.

Verslag door Jens Vos
Foto's Henk Vrieling

Na 20 minuten benutte de thuisploeg direct hun eerste grote kans. Er was een hoop ruimte voor de blauw-witten en na een lage voorzet maakte Floris Boonstra de 1-0. Na een klein halfuur werd het 1-1. Nadat even eerder aan de kant van Blauw-wit werd naast geschoten was het Jos Lamain aan de andere kant die goed doorging en laag voorgaf en de bal via een eigen doelpunt in het net belandde 1-1. Voor rust moest Gorecht-keeper Willem Bouwkamp nog 2 keer in actie komen om een nieuwe achterstand te voorkomen en werd er met een stand van 1-1 gepauzeerd.

Vlak na rust zochten de Friezen direct weer het initiatief en verdween een schot voorlangs. In de 58e minuut kregen de Harenaars dan weer een kans, het was Lamain die voorgaf op Robin Zuidema die vervolgens uit de lucht schoot maar wel recht op de goalie af die vervolgens kon klemmen. Na een uur spelen kwamen de gastheren opnieuw op voorsprong. Na zeer zwak verdedigen kon Wiebe Bakker een schot lossen en die schoot met een streep in de kruising 2-1. Twintig minuten voor tijd ging invaller Twan Boersma op een onnodige plek met een onbesuisde sliding het duel aan en de leidsman gaf Boersma hiervoor de rode prent. Het enige voordeel voor Boersma was dat die er net 5 minuten instond dus een douche niet nodig zou zijn.

Een kwartier voor tijd was het bijna gelukt om toch nog een puntje te stelen toen Gorecht-verdediger Thijs Hekman een vrije trap nam die vervolgens op de lat uiteen spatte. Daarna ging Gorecht in een slotoffensief alle deuren open gooien. Gorecht kon niks afdwingen en nadat de Friezen nog een keer naast schoten werd vlak voor tijd in een 2 tegen 1 situatie de 3-1 gemaakt door Leo Spindelaar en was dit een dik verdiende overwinning voor de thuisploeg.

Gorecht staat nu nog steeds 3e maar met nog 2 inhaalwedstrijden te gaan. Blauw-wit staat met evenveel wedstrijden op een 9e plaats. Blauw-wit gaat volgende week op bezoek bij Be Quick Dokkum wanneer Gorecht naar Harlingen afreist voor het duel met Zeerobben.