Afgelopen zaterdag mocht Gorecht niet verliezen om de 3e plek vast te houden. Noordscheschut was de tegenstander tegen wie de bronzen plaats verdedigd moest worden.

Verslag door Jens Vos
Foto's Henk Vrieling


Na 5 minuten had de thuisploeg al een kans op de score te openen, Robin Zuidema ging op de keeper af maar de goalie van Noordscheschut voorkwam een achterstand met een uitmuntende redding. Een paar minuten later kregen de bezoekers een kans, een goed schot werd gelost maar verdediger Thijs Hekman zette zijn voet ertussen en via hem verdween de bal over het doel van keeper Willem Bouwkamp. Na iets meer dan 10 minuten kregen de Harenaars weer een opgelegde kans, Jos Lamain had alle tijd maar schoot recht op de keeper af. Lamain loste in de 40e minuut nadat Zuidema een paar minuten eerder voorlangs schoot een schot vanaf zowat de achterlijn maar de doelman had deze hoek goed dicht. 3 minuten voor rust nam Hekman een vrije trap wat schijn van een slechte voorzet had maar zomaar het doel inwaaide 1-0. Luttele seconden voor het rustsignaal was Gorecht niet scherp en kopte de volledig vrijstaande Kevin van Dalen binnen, 1-1.

In het begin van de tweede helft zette de thuisploeg meteen aan en Hein van Marrum bereikte Zuidema die vervolgens overschoot. Na een uur kreeg Noordscheschut een vrije trap en goalie Bouwkamp ging gestrekt naar de hoek om deze uit het doel te houden. Een kwartier voor tijd kregen beide ploegen nog een kans. De bezoekers losten een schot over het doel en even later was het Gorechter Remmert van Stempvoort die de aangever van Zuidema was maar de spits schoot vervolgens vanuit de lucht recht op de keeper af. Noordscheschut staat nu met 21 punten op een 5e plaats. Gorecht staat met 2 wedstrijden minder en 22 punten nog steeds 3e. Volgende week gaat Gorecht op bezoek bij Blauw-Wit ’34 in Leeuwarden wanneer Noordscheschut koploper Buitenpost ontvangt.

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop