Na een trainingskamp en een korte winterse oefencampagne waarin Gorecht 3-3 gelijk speelde en 2-1 verloor tegen respectievelijk Groen Geel en Mamio mocht de eerste selectie van Gorecht dit keer weer voor de competitie de wei in. De Harenaars gingen op bezoek bij het Groningse PKC ’83.

Verslag door Jens Vos
Foto's Henk Vrieling

Al na 4 minuten brak de wedstrijd open toen er op Robin Zuidema een overtreding werd gemaakt en de scheidsrechter een penalty aan Gorecht gaf. Dit leidde tot protesten bij PKC omdat zij vonden dat Zuidema daarvoor zelf een overtreding beging. Thijs Hekman nam de strafschop. Hekman miste in eerste instantie maar de rebound was wel aan hem besteed, 0-1. Nog geen kwartier later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een op het oog makkelijk lijkende aanval werd er op Ivan Vroom teruggelegd die beheerst binnenschoot. 5 minuten voor rust kwamen de Groningers op voorsprong, Er werd op een langzame voorzet te weinig ingegrepen en Joost Haandrikman kon bij de 2e paal binnenkoppen, 2-1.

Lang kon PKC niet van deze voorsprong genieten want na een goede steekpass van Rik van der Hem was het Zuidema die het afrondde door de bal langs de keeper in de verre hoek te schuiven, 2-2. Deze gelijkmaker deed Gorecht erg goed, dat bleek toen de 2e helft nog koud was begonnen en het 2-3 werd. Het was Jos Lamain die Zuidema bediende en de spits schoot van rand 16 binnen. Na een uur spelen was er gevaar voor het doel van Gorecht waar na een aanval van PKC de bal rakelings voorlangs ging. Een paar minuten later was het Zuidema die aan de andere kant een doelpoging deed maar de goalie was hierin de sterkste en verwerkte dit schot tot hoekschop.

In de 66e minuut nam Gorecht-verdediger een vrije trap die maar net langs de kruising vloog. Er stond die dag een hoop wind en dat was te merken toen Lamain vanaf buiten de 16 op de lat kopte. In de 78e minuut deed Zuidema weer een poging en schoot vanuit een lastige hoek waardoor weer de keeper de sterkste was. PKC ging nu vol op de aanval en kreeg diverse vrije trappen waarvan er geen succesvol waren.

Ondertussen ontstond hierdoor ruimte voor Gorecht om te counteren en in de 91e minuut gooide Robin Zuidema het duel in het slot. Het was Hein van Marrum die de bal meegaf aan de aanvaller en Zuidema schoot van rand 16 hoog in, 2-4. Gorecht staat nu met 22 punten op een 3e plaats. PKC heeft 16 punten en staat op plek 8. PKC gaat volgende week op bezoek bij Noordscheschut wanneer Gorecht Winsum ontvangt.

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop