Zaterdagmiddag was de laatste speelronde voor de winterstop in de 1e klasse E. Gorecht ontving op het eigen sportpark hekkensluiter VV Groningen (VVG).

Door Jens Vos

In de eerste 10 minuten stapelden de kansen zich op voor de thuisploeg. De eerste kans was voor Jos Lamain, na een lange bal wist de spits niet te controleren en de aanval eindigde met een redding van keeper Steven de Haan. Even later was het Robin Zuidema die verantwoordelijk was voor de 2e kans van de thuisploeg. De aanvaller  trok naar binnen maar schoot vervolgens naast. Een minuutje later legde Lloyd Jackson breed maar nu kon Zuidema er net niet bij. Het laatste moment in die eerste 10 minuten was het Zuidema die met zijn poging de Haan tot een redding dwong. Na een kleine 20 minuten kwam VVG uit het niets op voorsprong. Gorecht-keeper Willem Bouwkamp kwam zijn doel uit en riep los maar had de bal letterlijk los, de aanval liep door en de Groningers profiteerden hier optimaal van, 0-1. Luttele minuten later was het weer de beurt aan de Harenaars. Een schot van Lamain werd van richting verandert en spatte op de lat uiteen. Na een halfuur kregen de gasten weer een kans maar Bouwkamp kon deze poging in twee keer klemmen. In de 32e minuut schoot Jasper Ludema namens de gasten van afstand net naast het doel van Bouwkamp. Het laatste wapenfeit voor rust kwam ook van de bezoekers. Virgil Muller schoot en Bouwkamp verwerkte tot corner. De harenaars begonnen de eerste helft erg goed maar na de 0-1 was het toch een stuk minder.

Elf minuten na rust kwam Gorecht langszij. Middenvelder Sjoerd Hoekstra speelde Lamain in de voeten en die schoot vervolgens uit de draai erg goed binnen, 1-1. Zo in de loop van de 2e helft ging de conditie een rol spelen bij VVG en daar kon Gorecht van profiteren. Ook was duidelijk te merken dat VV Groningen te veel energie verspilde door heel veel frustratie richting de scheidsrechter te uiten. In de 67e minuut loopt een aanval van de thuisploeg door en het was weer Lamain die het net wist te vinden, 2-1. Het werd voor de Groningers helemaal lasting toen Martin Kamstra zijn 2e gele kaart kreeg en kon gaan douchen. Zo moesten de gasten verder met 10 man. Vijf minuten voor tijd voorkwam Bouwkamp de gelijkmaker met een goede redding. In de 89e minuut werd de 3-1 gemaakt. Nick Janzen trapte een corner en invaller Bob Poorta kopte binnen en maakte zijn eerste competitiedoelpunt in dienst van Gorecht. In de blessuretijd kregen de stadjers nog enkele kansen. Er werd voorlangs gekopt en later was het bouwkamp die redding bracht op een goed schot en nog een vrije trap uit de kruising tikte. Zo gaat Gorecht met een wedstrijd minder gespeeld op een 3e plaats de winterstop in. De Groningers hebben ook een wedstrijd minder gespeeld maar staan momenteel met 8 punten achterstand onderaan.