HAREN - Na de bekerdeceptie kon Gorecht zich revancheren in de competitie. Tegenstander Be Quick Dokkum moest daar voor aan de zegekar gesponnen worden.

Door Jens Vos

Nadat Gorecht-keeper Jelmer Kiewiet een redding had verricht was daar in de 23e minuut de eerste kans voor Gorecht. Het was Lloyd Jackson die even testte of het doel ook geschikt was als flipperkast want zijn schot caramboleerde van de paal tegen de andere paal naar de lat. Het zat Jackson niet mee want iets later trof hij weer de paal, in de nastoot van deze aanval deed Robin Zuidema nog een poging maar de Friese goalie lag voor hem in de weg. Vlak na rust schrokken de Harenaars wakker toen er een kopkans van Dokkum net over Kiewiets doel verdween. Verder was het beeld van de 2e helft dat Gorecht constant druk had op Be quick Dokkum maar de Friezen er af en toe gevaarlijk uitkwamen in de tegenstoot.

In de loop van de 2e helft was daar dan een kans voor de thuisploeg. Het was Jos Lamain die voorgaf op Zuidema maar zijn schot uit de lucht ging over. Later waren het weer dezelfde 2 die een kans creëerden. Zuidema nam aan en schoot maar de goalie wist deze poging met een geweldige reflex te keren. Tegen het eind van de wedstrijd liet de tegenstander weer iets van zijn tanden zien. Nadat er voorlangs was geschoten kwam daar een grote kans voor de gasten. Kiewiet kwam uit zijn goal maar had de bal niet en vervolgens was het Robbert Oosterhuis die reddend optrad door de poging die hierop volgde van de lijn te halen wat diezelfde Oosterhuis nog een keer deed toen 1 van de Friezen het met een kopbal probeerde.

Zo’n 10 minuten voor tijd kreeg de uitploeg een penalty toen verdediger Rik van der Hem de bal ongelukkig op zijn hand kreeg. Deze penalty werd binnengeschoten door Rudolph Banga, 0-1. Het was Lamain die vlak voor tijd toch nog een puntje redde en het 1-1- werd. Zo kan er gezegd worden dat de Harenaars zowel een punt gewonnen hebben als dat ze er 2 hebben verloren. Gorecht staat nu nog steeds 3e. Volgende week reist de ploeg van de vertrekkende trainer Bert Vos af naar Harlingen voor het uitduel met Zeerobben. Be Quick Dokkum staat op een 10e plaats en neemt het volgende week thuis op tegen Blauw-wit’34.

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop