Zaterdag 9 september 2017, Valthermond - Gorecht: 2-2

Zaterdagavond werd er op het tijdstip van 18:30 voor een handjevol publiek de bekerwedstrijd Valthermond- Gorecht gespeeld.
Door Jens Vos

Het eerste moment dat een beetje gevaarlijk was kwam van de bezoekers. Het was Nick Janzen die vanuit een lastige positie schoot maar de goalie liet de bal op het natte veld onder zich door gaan maar daarvoor stond een verdediger op de doellijn om een goal te voorkomen. Nu was het Valthermond die met zijn eerste gevaarlijke moment kwam en zij bleken een stuk efficiƫnter te zijn. Uit een corner van rechts
werd een compleet vrijstaande man gevonden die met een schot de 1-0 binnen prikte. Na een kwartier spelen kreeg spits Robin Zuidema een vrije kopkans na een voorzet van rechts van Frank van der Veen maar deze kopbal verdween over het doel. Jos Lamain kreeg een kleine 10 minuten daarna ook een kopkans maar deze ging naast. Het was nu weer aan Valthermond die met een uitbraak een gevaarlijke poging deed maar goalie Jari Lemmen had het lederen monster in 2 keer klemvast. Gorecht wist dan na een kleine 40 minuten wel gelijk te maken, Jos Lamain wist Janzen te bereiken die vanaf rand 16 uit een lastige positie de korte hoek wist te bereiken, 1-1.

Na rust denderde Gorecht door, een schot van Lamain werd nadat de hij met de bal op het doel afging van richting veranderd en zo kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd, 1-2. Er waren protesten van de thuisploeg omdat Zuidema buitenspel stond maar die stopte precies op tijd en Lamain kwam er achter weg. Zuidema sloot later wel weer aan maar volgens de regels van het spel is er dan een nieuwe spelsituatie ontstaan en geldt het vorige buitenspel geval niet meer. Tijdens de protesten werd er aan een speler van Valthermond een gele kaart voor praten gegeven maar daarna ging hij daarmee door en kreeg nog een gele kaart en kon vroegtijdig gaan Douchen. Na een een uur passeerde Zuidema in een 1 op 1 situatie de doelverdediger maar liep met een verdediger in de achtervolging te ver door en werkt de bal voorlangs. Niet veel later kwam de spits weer in een kansrijke positie maar schoot van vlakbij naast. Daarna kroop Valthermond weer even uit zijn schulp maar deze schotpoging ging via een verdediger voorlangs. Lamain kreeg een ruim kwartier voor tijd net als Zuidema een schietkans van dichtbij maar dit keer lag de keeper in de weg. Snel daarna kreeg Lamain weer een kans maar ook nu was de doelverdediger de sterkste. De kansen voor de gasten stapelden zich nu op rap tempo op nadat Janzen op invaller Remmert van Stempvoort teruglegde was het diezelfde invaller zijn poging vanaf 5 meter voor het doel geblokt zag worden. 10 minuten voor tijd deden gastheren wat Gorecht naliet dat is scoren namelijk. Een van richting veranderd schot zorgde voor de 2-2. Vlak voor tijd kreeg Zuidema weer een onderonsje met de keeper maar de spits kwam weer als verliezer uit de strijd. 3 minuten later kwam de Gorecht-spits die al zo vaak 1 op 1 met de keeper kwam weer in dezelfde situatie maar nu had de goalie de bal zelfs klemvast toen Zuidema hem probeerde te passeren, Dit was overigens ook het laatste wapenfeit in deze wedstrijd. Als je een eindconclusie zou trekken kan je zeggen dat Valthermond een punt had gewonnen en Gorecht er 2 had verloren.

Valthermond ontvangt volgende week Nieuw-Buinen en Gorecht ontvangt Drenthina dat Nieuw-Buinen in eigen huis met 2-3 liet verliezen.

Alle verslagen