Zaterdag 2 september 2017, Gorecht - Nieuw Buinen: 2-1

Gisteren in Haren werd weer bewezen dat na regen komt zonneschijn een waar woord is. Waar het voor de wedstrijd nog met bakken uit de lucht kwam was het sportpark tijdens de wedstrijd zonovergoten. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van overleden erelid van
Nieuw-Buinen Lammert Buining.
Door Jens Vos

Gorecht begon zeer efficiƫnt aan deze bekerwedstrijd door de eerste kans direct te benutten. Het was Robin Zuidema die met een goede schouderduw zijn
tegenstander aan de kant zette en vanuit een lastige positie de bal in de verre hoek schoof en zo in 4e minuut de 1-0 op het scorebord zette. Na een kwartier was het Erik Setz die de rebound over het doel schoot nadat Nieuw Buinen Goalie Brian de Jonge een voorzet van Remmert van Stempvoort weg werkte. 1 minuutje later was daar het eerste kansje voor de gasten waar de bal uit de kluts net naast rolde en keeper Willem Bouwkamp vast stond. Na een kleine 20 minuten was daar een goede uitbraak van Gorecht waar Zuidema wederom in de verre hoek afrondde, 2-0. 6 minuten later was Het Remmert van Stempvoort van Gorecht die in een 1 op 1 situatie met de keeper kwam maar de spits faalde en miste met zijn poging het doel volledig. Na een halfuur was er weer een kans voor de bezoekers waar invaller Marcel Meijer net naast het doel mikte. 5 minuten voor de rust had de thuisploeg weer een kans, Frank van der Veen gaf een voorzet maar Erik Setz kreeg zijn kopbal niet op doel. Daarna werd een schotpoging van van Stempvoort door goalie de Jonge gepareerd. Vlak voor rust werd een poging van Nieuw-Buinen door Thijs Hekman van de lijn gekopt en werden de kleedkamers opgezocht bij een 2-0 ruststand.

Na rust werd de aansluitingstreffer gemaakt. Waar de thuisploeg het alsmaar niet lukte om weg te werken was het uiteindelijk Thijs Hateboer die het doel in schoot, 2-1. Zo leefde Nieuw-Buinen weer terwijl Gorecht meerdere malen de kans had de wedstrijd in het slot te gooien. 1 minuutje later kwamen de gasten bijna gelijk maar Bouwkamp wist deze poging uit de hoek te tikken. Na een klein uurtje was het Gorecht-middenvelder Hein van Marrum die uit een hoekschop bij de 2e paal net naast kopte. In de 63e minuut was dan daar een van de grootste kansen van de wedstrijd en deze was voor de thuisploeg. Nick Janzen legde terug op invaller Bob Poorta die alleen nog vanaf het 5 meter gebied een verdediger op de doellijn hoefde te passeren maar de aanvaller schampte de bal en liet zo dit buitenkansje liggen. 20 minuten voor tijd was daar weer een kans voor de gasten maar het schot van Ibrahim Dumbaya werd geblokt. Een kwartier voor tijd had van Marrum uit een corner een identieke kans uit een als zijn vorige kans maar zijn afronding was ook identiek en kopte bij de 2e paal weer naast. 5 minuten later gaf van der Veen een voorzet op Poorta die vervolgens bij de 2e paal naast kopte en het zo geen 3-1 werd. de laatste kans van de wedstrijd was ook weer voor de Harenaars, Het was Nick Janzen die 1 op 1 met de keeper tegen de doelman aanschoot en hij deed hetzelfde in de rebound. Al met al was het verdiende overwinning voor de mannen van Bert Vos en co maar er valt wel te verwijten dat de thuisploeg niet verder afstand nam van de Nieuw-Buinen om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Na de wedstrijd werd de overwinning onder het genot van een biertje gevierd terwijl er uiteindelijk maar liefst 15 luchtballonnen langsvoeren. Volgende week reizen de Harenaars voor de 2e bekerwedstrijd af naar Valthermond wanneer Nieuw Buinen Drenthina ontvangt.