Groen Geel straft zwakke momenten Gorecht in tweede helft af.

Door: Harry Hoeksema
Op een zwoele dinsdag de 29e augustus kreeg Gorecht een lesje in het afstraffen van, laten we mild zijn, onnauwkeurigheden in het verdedigende en opbouwende spel.
In de 1e helft kreeg het publiek een gelijk opgaande strijd voorgeschoteld. De thuisclub had bij vlagen een optisch overwicht maar het spel was veel te onrustig en te gehaast. Het bleef daardoor bij enkele kansjes en pogingen van afstand. Zo werd achtereenvolgens een vlammend schot van Robin Zuidema door de keeper van Groen Geel met de voet gepareerd, kopte diezelfde Zuidema uit een corner net over, kwam een verdekt schot recht in handen van de keeper en liep Zuidema zich vast na een dribbel over de achterlijn. Ook schoten van Frank van der Veen misten het doel. Groen Geel stelde daar twee mogelijkheden tegenover. Een wippertje over keeper Bouwkamp ging net naast en een schot op doel werd bekwaam door de van Omlandia overgekomen doelman gestopt.
Voor de tweede helft kwam een op 7 plaatsen gewijzigd Gorecht uit de kleedkamer. Was de 1e helft nog wel het aanzien waard, na de thee zakte het spelpeil van een apatisch ogend Gorecht naar een bedenkelijk niveau. Verdedigend klopte er weinig meer van en opbouwend werden veel ballen ingeleverd. Groen Geel maakte daar drie keer dankbaar gebruik van. De 0-1 kwam na onvoldoende ingrijpen in de verdediging, vervolgens kregen de gasten de bal twee keer op een presenteerblaadje aangeboden en dat speelden ze knap uit (0-2 en 0-3).
Je hebt de neiging om verzachtend te zeggen ‘het was maar een oefenwedstrijd’ was en dat is een waarheid als een koe, een andere waarheid is dat de selectie in dit stadium van de voorbereiding nog niet klaar is voor de competitie die over drie en een halve week begint.
Komende zaterdag komt Nieuw Buinen op bezoek voor de eerste bekerwedstrijd, de eerstvolgende mogelijkheid voor trainer Bert Vos en zijn spelers om de puzzelstukjes op de juiste plek te krijgen.

Opstelling Gorecht 1e helft:
1.Willem Bouwkamp, 2. Frank vd Veen, 3. Rik vd Hem, 4. Thijs Hekman, 5. Jorrit Jansen, 6. Sjoerd Hoekstra, 7. Robin Zuidema, 8. Nick Janzen, 9. Bob Poorta, 10. Hein van Marrum, 11. Rens van Hartingsveld.

2e helft:
1.Jari Lemmen, 2. Robbert Oosterhuis, 3. Harmen Meijering, 4. Rik vd Hem, 5. Sjoerd Hoekstra, 6. Erik Setz, 7. Max Martoredjo, 8. Nick Janzen, 9. Robin Zuidema, 10. Lloyd Jackson, 11. Remmert van Stempvoort.