Op een veld met pionnen als geĆÆmproviseerde lijnen werd de wedstrijd afgewerkt.

Door Jens Vos
Na een ruime 20 minuten was daar de eerste grote kans voor de gasten maar deze poging werd door keeper Jari Lemmen tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop werd op de paal gekopt en de Harenaars ontsnapten aan een achterstand. Na een halfuur kwam TKB dan wel op voorsprong. Na een vlotte combinatie werd de bal van links voorgegegeven en bij de 2e paal kon de vrije man gemakkelijk binnenkoppen: 0-1. Tegen de rust aan was er nog een kans voor de thuisploeg. Robin Zuidema was de goalie al voorbij maar er lagen nog 2 verdedigers in de weg en de hoek werd te lastig. De poging van de spits verdween in het zijnet. Vlak daarna hadden de gasten weer een goede kans maar keeper Jari Lemmen redde tot 2 keer toe en de 2e keer zat de bal klem in zijn handen.
De 2e helft kwamen beide teams met flink gewijzigde elftallen het veld op. Vijf minuten na rust had Gorecht een dot van een kans, een goede kopbal van Thijs Hekman werd van de lijn gekopt. Even later was het Max Martoredjo die een penalty verdiende. Hekman ging achter de bal staan, het was de keeper die de inzet keerde maar Hekman had het geluk dat er iemand van TKB te vroeg inliep dus kreeg hij nog een kans. De 2e keer maakte Hekman geen fout: 1-1. Na een uur was daar weer een kans voor de thuisploeg. Rechtsback Sjoerd Hoekstra gaf een voorzet maar Rens van Hartingsveld kopte naast. Even later had van Hartingsveld moeten scoren maar schoot oog in oog met de keeper over het doel heen. In de 70e minuut was daar dan wat je noemt het hoogtepunt van de wedstrijd. Gorechter Remmert van Stempvoort stond aan de linkerrand net binnen de 16 en hij joeg hem vanaf daar, de rechter kruising in. Door deze magnifieke goal werd het 2-1. Een kwartiertje voor tijd was het nu Hein van Marrum die een strafschop verdiende voor de thuisploeg. Dit keer was het Erik Setz die de penalty nam en die schoot zuiver in: 3-1. Vlak voor tijd hadden de gasten dan nog een kans maar deze verdween voor het doel langs en bleef het 3-1, de definitieve eindstand. Aanstaande dinsdag speelt Gorecht thuis een oefenwedstrijd tegen Groen Geel en aankomende zaterdag wordt Nieuw-Buinen ontvangen voor de 1e bekerwedstrijd.