24 Mei 2014, LTC A1 – Gorecht A3 11-0 ( 4-0 )

Vanmorgen was het mooi weer en de zon scheen, maar zo rond 11 00 uur kwamen er wolken binnen drijven en om ca. 12.10 uur regende het pijpestelen met dikke klappen onweer erbij. Mijn gedachten waren toen: gaat de wedstrijd vanmiddag wel door. In korte tijd stonden plaatsen blank op de weg en konden de putten de hoeveelheid regenwater niet zo snel afvoeren. Tot mijn opluchting begon om ca 13.00 uur de zon weer te schijnen.

a3

Gisteravond meldde Tim-Jeroen zich nog af wegens ziekte en moest het galadiner missen ( zonder alcohol ), sterkte Tim. Gelukkig was er gisteravond ook nog een verzoek van een speler of hij nog een keer mee mocht doen, natuurlijk mag je meedoen. Om kwart over één verzamelen op de koepel en we zouden met dertien man moeten vertrekken maar waar was onze kleinste man van het elftal? Thuis, was niet te bereiken dus toch maar even langs zijn huis rijden en ja hoor, er werd door één van de spelers geroepen “ boven beweegt er wat”. Even later stond hij bij de deur en ga je nog mee? Moesten toch om twee uur verzamelen? Twee uur en dan om half drie voetballen in Assen? Pak je spullen en kom in de auto dan gaan we in de richting van Assen naar LTC toe.

Rik Raven moest het wedstrijdformulier invullen op de computer (Astrid zat in Barcelona met Joran) en in de tussentijd konden de jongens zich omkleden. Intrappen en warmlopen, en dan begint de wedstrijd.

We moeten tegen LTC A1 en dat konden we zien en ook voelen want voordat we konden knipperen met de ogen lag de bal al in het doel, 1-0. Nou kop op, en we gaan verder maar doordat Rik Lubbers de bal verliest schakelde LTC  snel over en met een balletje breed konden zij de 2-0 intikken. Gelukkig bleven we wel voetballen maar we moesten erkennen dat zij beter waren. Nu kwamen ze weer via rechts op, gaven voor en ze schoten de bal hard in, 3-0. Nou was het geluk ook niet aan onze kant en bij een volgende aanval van LTC was er van ons een afvallende bal en die schoten zij ook in, 4-0.  We zaten aan de kant en we zeiden tegen elkaar zo van als dit zo door gaat wordt het wel 27-0. Onze geheime medespeler ging na een kwartier wisselen om op adem te komen. Valt nog niet mee als je bijna een jaar niet meer hebt gevoetbald. Gelukkig kwamen we wat meer in de wedstrijd en wisten we het doel verder schoon te houden tot de rust mede door het goede keeperswerk van Kasper Nuver. Rust, warme thee met suiker. Binnen in de kleedkamer was het warm en we vluchten al gauw naar buiten waar de wind aangenaam waaide, maar waar de zon scheen en toch al aardig wat kracht had.

De tweede helft begint en net als in de eerste helft vielen zij via de linkerkant aan en wisten weer zeer snel te scoren, 5-0. Hierna komt er toch weer een periode dat we de aanvallen weten te keren. Drinkpauze na zo’n twintig minuten en we gaan weer verder. Ze geven een bal voor, die wordt netjes aangenomen en ze schieten de bal in het doel, 6-0 . Dan wordt er even later een bal op de paal geschoten en via de binnenkant van de paal glijdt hij in het doel, 7-0. Nu moet u niet denken dat gaat wel heel snel, en dat klopt ook allemaal maar Kasper heeft ook in de tussentijd diverse reddingen verricht waar de spelers van LTC gek van werden. Dan met de hand, voet of teen en dan weer net naast of net over. Spelers van LTC konden het soms niet bevatten dat ze niet scoorden. Nummer 8 ontstaat uit een bal die in hun voeten werd gespeeld en die konden ze zo intikken. Hierna wordt er een corner genomen en bij de tweede paal kon een speler van LTC hem zomaar intikken, 9-0. Nummer 10 en nr. 11 werden ook nog even gemaakt in de laatste minuten. Nou dat was het dan voor deze keer, een wedstrijd om gauw te vergeten. Kasper werd bij het verlaten van het veld nog door vele jongens van LTC gecomplimenteerd voor zijn keeperswerk, anders had was de uitslag veel hoger geweest. Volgende week uit tegen Gieten A1.

P.S. klopt het, Fam. Raven maandag 26 mei , 25 jaar getrouwd? Van harte gefeliciteerd dan namens A3!

Uw auteur Emiel Nuver

emielnuver