15 Maart 2014 ZFC Zuidlaren A2- v.v Gorecht A3 6-1 ( 3-0)

Vandaag mochten we weer voor het eerst dit jaar voetballen en ook nog met mooi maar fris weer. Afgelopen week tegen Eext was afgelast i.v.m. te weinig spelers bij v.v Eext. In de winterperiode hebben wij gevraagd aan de KNVB om te mogen spelen in een andere poule omdat we in de huidige poule alles verloren. Onze keuze is gevallen op de Drentse competitie om eens te kijken of we hier beter in mee kunnen spelen. De afstanden zijn soms dichter bij dan in de Groninger competitie.

We vertrokken bij Gorecht en zijn over de snelweg naar afslag Zuidlaren gereden in de richting van het sportcomplex van de ZFC Zuidlaren. De kleedkamers waren aan de kleine kant voor de twee elftallen die er in moesten komen. We moesten op veld C voetballen wat in eerste instantie leek van wat een mooi veld. Als we nu met een deskundig oog kijken is het groen maar de oppervlakte is hobbelig waardoor een bal alle kanten op kan gaan springen. De wedstrijd begon om 14.26 uur en de wedstrijd brandt los.

ZFC zuidlaren viel gelijk aan en loste een schot dat op de paal belandde via Paul. Corner, iedereen neerzetten en daar komt ie, bij de eerste paal en Paul pakt hem maar laat hem los en een speler van ZFC Zuidlaren kan hem intikken. Balen dus zo snel al achter en het was niet nodig geweest maar we gaan verder. Het spel ging op en neer maar Gorecht wist nog geen vuist te maken. Op het middenveld werd de bal door ZFC naar voren gestuurd, aangenomen en Kasper werd uitgekapt en de speler schuift de bal in het doel, 2-0. Het bleek in ieder geval wel dat we aardig aan de bak moesten om ons niet af te laten slachten. Even later komt er een bal op Paul af en weet dit schot te keren en bij de return op 1 meter van Paul opnieuw ingeschoten en Paul weet de bal weer te keren. Top gedaan Paul!! Toch hadden we zeker al zo’n twintig minuten de aanvallen weten te weerstaan maar op de middenlijn weet de speler Kasper uit te spelen, gaat ervan door, komt op Paul af en scoort de 3-0. Rust en hete thee.

Tweede helft begint en na zo’n vijf minuten spelen krijgt Marijn een bal op zijn neus en loopt een bloedneus op. Marijn gewisseld en overgedragen aan Astrid (BHV) die Marijn verder heeft geholpen om het bloeden te stelpen. Toen we onze aandacht hier aan gaven werd er gescoord door ZFC, 4-0. Na een tijdje bank zitten zei Marijn dat hij graag er weer in wou maar ging eerst even lopen om te kijken of hij weer een bloedneus kreeg. Opmerkingen vanaf de bank; bloedt je neus sneller dan je loopt of doe jij maar of je neus bloedt, ha,ha,ha.  Zo’n tien minuten later zet ZFC weer een aanval op en de speler die aan de bal is denkt laat ik eens van deze afstand schieten, wat hij met een streep doet in de verre hoek 5-0. Als je dit één keer lukt waarom probeer je het dan niet nog eens en dat deed hij na zo’n tien minuten later nog een keer van ongeveer dezelfde plek, 6-0. Nu hebben wij inmiddels ook al een kans gehad maar nog niet benut, dus blijven proberen, wat ons ook lukte via Lucky Rik, 6-1.

Het was een mooie dag om te voetballen met een goede scheidsrechter. De leiders van ZFC waren sportief en wij feliciteerden ze met hun overwinning. Bij terugkomst hoorden we het goede nieuws dat Gorecht 1 gewonnen had van Appingedam. Gefeliciteerd met de koppositie en jullie mooie overwinning.

Uw auteur Emiel Nuver ( leider A3)

p/s wist u dat Astrid van der Steeg ook leidster is van A3. Welkom bij ons elftal als leidster en verzorgster.

emielnuverastridvdsteeg