Haalt Gorecht jeugd de beleidsambitie?

In augustus 2010 presenteerde de jeugdcommissie aan de leden een fonkelnieuw beleidsplan. Om invulling te geven aan de wens dat alle spelers met Passie en Plezier kunnen voetballen, is het nodig dat teams op diverse niveaus vertegenwoordigd zijn. Om dat te kunnen bieden vond het bestuur en de jeugdcommissie dat de volgende ambitie nagejaagd diende te worden:

Het is onze ambitie om binnen de komende beleidsperiode (2010-2015) in alle leeftijdscategorieën met één of meer jeugdteams in de eerste klasse of hoger van de KNVB competitie blijvend vertegenwoordigd te zijn.

Dat de technische staf van de vereniging daar werk van heeft gemaakt mag blijken uit de huidige stand van zaken. Alle eerste jongensteams van Gorecht spelen inmiddels in de hoofklasse (of hoger, B1 zelfs in de vierde divisie), behalve de A1. Bij de meiden spelen alle eerste teams in de eerste klasse, en MB1 in de hoofdklasse. Daardoor is er voor elke speler, met veel of weinig talent,  een team waar hij/zij de juiste uitdaging krijgt.

a1

A1 komt dit jaar uit in de eerste klasse, en heeft voor de winterstop de periodetitel binnengehaald. De cijfers liegen niet: 9 gespeeld, 8 gewonnen, de naaste belager staat op minimaal 2 verliespunten achterstand.  Het team heeft duidelijk haar zinnen gezet op promotie dit jaar naar de hoofdklasse.

Gegeven deze cijfers ligt het voor de hand dat 3 jaar na het stellen van de doelstelling de ambitie al bijgesteld kan worden naar een trede hoger.  Onder de technische leiding van Jouad Boufarra, Algemeen technisch jeugd coördinator en tevens trainer/coach van dit ambitieuze A1 team, zijn de prestaties in de jeugd van Gorecht naar een meetbaar hoger niveau getild.

VV Gorecht kan door dit hogere niveau in de jeugd een andere doelstelling dichterbij brengen, namelijk het omhoog brengen van het spelniveau van het eerste team. En gezien het niveau van de aanstormende jeugd kan zij daarvoor gebruik maken van een groot aandeel van de binnen de eigen vereniging opgeleide spelers.

Uiteraard, en met recht, is de jeugdcommissie apetrots op het behaalde resultaat, en gaat met een goed gevoel 2014 in. Een jaar waarin nieuwe ambities liggen te wachten op de vereniging die hogerop wil!

Sandrie Egberts

sandrieegberts