Meppel/Alcides MO19-1 - Gorecht MO19-1 : 1 – 2 (1 – 0)

Deze doordeweekse inhaalwedstrijd was de laatste van het voorjaarsseizoen en meteen ook beslissend. Er moest gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen en dat uitgerekend tegen de Meppel-Alcides combinatie die dit scenario ook mogelijk had gemaakt door zelf gelijk te spelen tegen ACV de zaterdag hiervoor. Plots was er kans voor Gorecht om ACV op de ranglijst in te halen. Maar Meppel is een goede ploeg en bekend vanuit de halve finale beker (zie verslag elders op website) waarin het een een heerlijke wedstrijd was. De coach van Meppel had zijn meiden goed voorbereid om voluit te spelen want hij wilde dat Gorecht alles uit de kast moest halen om het kampioenschap helemaal zelf te verdienen. Er werd deze avond ook volstrekt niets kado gedaan.

Meteen vanaf de start nam Meppel het initiatief en was feller in alle duels. Gorecht probeerde nog wel te voetballen maar dat was op het erbarmelijke Hoofdveld van de FC Meppel (kuilen, hobbels, zandplekken en grote stroken verdord gras) niet de goede manier. Je moet je aanpassen aan de omstandigheden. Over omstandigheden gesproken: behoudens het slechte veld was er de hitte, want zeker in de eerste helft was het nog vreselijk benauwd. Maar dan geldt dat beide teams er mee te maken hebben en blijkt wie er het beste mee om kan gaan. Dat was zonder twijfel de gehele eerste helft FC Meppel, dat behoorlijk wat dreigende momenten en goed genomen corners afdwong. De 1 – 0 kon haast niet uitblijven maar viel uiteindelijk wat schlemielig door een van richting veranderd schot dat met een boog over Margot het doel trof. 1 – 0 achter en er was nog geen uitzicht op verbetering. Marcel deed wat omzettingen maar voor de rust was er geen kentering in het wedstrijdbeeld te bespeuren.
Na de rust was in ieder geval de zonneschijn niet meer van invloed. De koperen ploert was achter de bomen verdwenen. Gorecht moest op jacht naar goals tegen een opponent die niet wilde wijken. Er werden weer andere verse wisselspelers gebracht in een poging wat scheuren te maken in de Drentse defensie want van echte kansen was nog geen sprake. Wie gaf er nog een cent voor de kansen van Gorecht? Maar; zo langzamerhand kreeg Meppel het moeilijk om het door de trainer verlangde afjagen vol te houden. Er riepen een paar speelsters om een wissel, de energie ebde wat weg en de Gorecht machine kon eindelijk een beetje gaan draaien en onder de druk uit komen. Dan is het jammer dat goede kansen niet in een doelpunt resulteren. Een bal van Laura onder de keeper door werd van de lijn gehaald en “Hekkie” kon een schietkans niet goed verwerken. De tijd liep door. Er was wederom een drinkpauze. Nog steeds 1 – 0 achter. Wat moeten we nog verzinnen ?? Inmiddels hadden alle meiden al wel door dat er in ieder geval gebikkeld moest worden om deze tegenstander tot capitulatie te dwingen.
Hulp werd geboden door de tegenstander. Inmiddels was het Gorecht dat aan het druk zetten was en een verdediger verspeelde onder die druk de bal en Tissi kon doorbreken maar werd onreglementair gestuit. Penalty voor Gorecht !! Bente eist dan meteen de bal op en dat is hartstikke dapper in zo’n duel waarin het er om gaat. Het schot was niet echt onhoudbaar maar de bal vloog tegen het netje en dat telt. Klasse Bente, goed gedaan. 1 – 1 en ineens is er weer kans op het kampioenschap, De tijd begint echter te dringen. Hoe maken we de tweede goal ? Het Meppeler bastion staat stevig en de trainer predikt dat ze de stand moeten vasthouden. Gorecht heeft moeite om een gaatje te vinden. En dan is daar ineens Sharon. De hele wedstrijd al de felste van het stel als het gaat om duels winnen. Ergens halverwege de helft van Meppel blijft de bal wat hangen en de stevig druk zettende Sharon ziet haar kans. Er volgt een enorme pegel op het doel van zeker 30 meter afstand met onderweg nog wat zwabber die de keepster van Meppel te machtig is. Een wereldgoal voor MO19 ! Het hele team, de staf en de reserves stormen het veld op om bovenop Sharon te duiken. (NB: ze heeft het overleefd). 1 – 2 en ineens gloort het kampioenschap.
Maar de wedstrijd is nog niet afgelopen en de Meppel coach dirigeert de troepen naar voren, stuurt een extra aanvaller het veld in en wil nog gelijk maken. De scheidsrechter, die overigens uitstekend heeft gefloten, is scheutig met de blessuretijd. Marcel wil het niet meer laten lopen en net als in de halve finale beker wordt de opstelling middels wissels aangepast om de kluis geheel dicht te duwen. Er mag geen muisje meer door richting Margot. Dat lukt. Na vijf minuten blessuretijd is het gedaan en gillen de meiden het uit. CAMPIONE !!!

Toevoeging. FC Meppel toont zich een bijzonder sportieve en uiterst gezellige vereniging. Niet alleen waren we met z’n allen meer dan welkom op het complex en was het fraai ingerichte clubhuis open maar de Meppeler staf had zelfs een bos bloemen geregeld voor het team van Gorecht omdat het kampioen geworden was. Het Gorecht team kreeg een toespraak van de trainer van Meppel en die wenste Gorecht ook nog succes voor de aanstaande bekerfinale. Wat mij betreft echt helemaal super dat het zo kan gaan in het amateurvoetbal en dat je elkaar zo kan waarderen. In samenspraak met de (bege)leiding van Meppel was iedereen het er over eens dat dit soort wedstrijden het voetbal zo leuk maken. Kortom; een geweldig spannende wedstrijd tegen een sterke en sportieve tegenstander, waarbij na afloop samen de loftrompet werd gestoken over het nivo van de wedstrijden tussen meidenteams.

20180530 GJO19 1 Kampioen 20180530 GJO19 1 Kampioen2
20180529 GMO19 1 Kampioen 20180529 GMO19 1 Kampioen2