Zaterdag 18 Mei: Oranje Nassau VR4 - Gorecht VR2 : 0 – 5 (0 –4)

Lange tijd heeft Gorecht geleefd met een meidenteam met de bijnaam “roze kousen brigade”. Ter illustratie behoeft men in het clubhuis maar de foto’s aan de wand te bekijken. Vanaf de D-jeugd (nu MO13) was deze groep in soms een beetje wisselende samenstelling bij elkaar en telkens werden er prijzen gepakt. Menigeen kent de historie van het drie maal achtereen winnen van de districtsbeker van de KNVB. Met dit meiden jeugdteam speelde Gorecht mee in de allerhoogste regionen van het Noordelijke voetbal.

Met het bereiken van de 18-jarige leeftijd van deze millennium-girls was het dit seizoen tijd om te gaan acteren in de VR (vrouwen) competitie. Een gedeelte van de harde kern moest worden gemist want ging studeren elders in den lande, maar dat werd aangevuld met meiden die over kwamen van VV Haren en die een uitstekende aanvulling bleken op de overblijvende selectie. Wat heet ; het gehele centrale verdedigingsduo werd vervangen, al deed Char P nog wel even mee aan het begin van dit seizoen.
Ondanks de in de jeugd opgedane kampioenenstatus mocht het team starten als VR2 in de Groningse 3e klasse, daarmee Gorecht VR1 richting Drentse 3e klasse duwend.
Voor deze groep werd Jan Davids door Gorecht als trainer aangesteld om te bekijken wat het jeugdige talent zou kunnen presteren in het vrouwenvoetbal. De verwachting was alom dat dit toch beduidend lastiger zou zijn dan het winnen van de potjes bij de MO-19.
In de openingswedstrijd bleek meteen dat het “andere koek” was in het VR voetbal en werd van de nu nr 2 HS’88 verloren. Maar dat lieten de meiden niet op zich zitten en de mouwen werden opgestroopt om resultaat te behalen. En zulks geschiedde. Dit team behoefde in deze klasse voor niemand onder te doen en de zeges volgden. Gorecht was lang ook de enige die van de ongenaakbare kampioen SIOS wist te winnen na een heroïsche strijd op De Koepel. Echt heel knap. Natuurlijk werden er ook punten gemorst waar het niet moest, zoals uit tegen Helpman VR 2 waar ineens na rust Helpman VR1 invallers opdoemden of uit bij VVG waar de arbitrale dwalingen wel erg veel invloed hadden op het resultaat. Daar moet je ook mee leren leven.
Maar Jan bleef zijn team goed trainen en het werd duidelijk dat dit team gewoon bovenaan kon meespelen. Nadat pal na de winterstop nog werd verloren van Lycurgus (met nog wat afwezigen) werd daarna de eindsprint ingezet. Echt prima potjes voetbal door de meiden volgden elkaar op en er werden nagenoeg geen punten meer weggegeven behoudens het verlies tegen koploper SIOS (uit). Het team stond prima in het veld en met de individuele klasse voorin wordt er altijd gescoord. Omdat kampioen SIOS onbereikbaar was en nr 2 HS’88 ook was het target om dan toch in ieder geval nummer 3 te worden want dat zou het team sieren. Daartoe moest geworden gewonnen van Oranje Nassau VR4 dat op die plek stond en waartegen het thuis ergens in November moeizaam 1 – 1 was geworden. Wat een verschil een dik half jaar verder. Gorecht was heer en meester en het stond na 14 (!) minuten al 0 – 4. ON speelde ook belabberd en herstelde dat in de rest van de wedstrijd maar Gorecht kwam niet in gevaar en scoorde door een heerlijke knal van Nynke na een mooie combinatie ook nog de 0 – 5. Hatsa !

Daarmee plaatst dit echt goed voetballende meidenteam zich voor de nacompetitie voor promotie naar de de 2e klasse. Maar.
Volgend seizoen blijven er om diverse redenen nog maar 2 spelers over van de ooit vermaarde “roze kousen” brigade. Jammer, maar aan alles komt een einde. Voor Gorecht een groot verlies.

Dit laat onverlet dat dit meiden team een geweldige prestatie heeft neergezet door vanuit de MO19 naar de A-categorie VR meteen een nacompetitieplek te behalen. Daar mag de club best trots op zijn.
IK in ieder geval zeker. Klasse prestatie meiden !!!!

Met vriendelijke groet

Frans Schmidt (eider VR 2)
fransschimdt