Nieuw seizoen, nieuwe kansen, nieuw team. Vooral voor de JO9 teams, want omdat er voor het eerst geselecteerd wordt, werden de JO8 teams van het afgelopen seizoen flink door elkaar gehusseld.

Logisch is het dan dat je even aan elkaar moet wennen. Bij JO9-3 verliep dit heel soepel, getuige de 13 winstpartijen sinds begin september (beker en competitie). Alleen tegen het sterke Be Quick JO9-4 werd na een boeiende wedstrijd nipt verloren. Al met al zag ik al snel een echt team ontstaan, waarbij iedere speler zijn eigen kwaliteit heeft. En als je die kwaliteiten bij elkaar stopt en gaat samenwerken, dan zie je een ploegje ontstaan dat heel moeilijk te verslaan is en dat altijd scoort.

Niet alleen de ontwikkeling van het team verloopt prima, ook individueel worden er stappen gemaakt. In de afgelopen maanden mochten Merlijn en Thijmen al doorschuiven naar het selectieteam JO9-2. In ruil daarvoor kregen we er gedurende het seizoen 3 nieuwe spelers bij.

Vorige week zaterdag speelden we de op een na laatste competitiewedstrijd: een thuiswedstrijd tegen het sterke Harkstede JO9-2 (op dat moment de ongeslagen koploper van de competitie). In de kleedkamer besloten we de tegenstander zo snel mogelijk onder druk te zetten om ze bij ons eigen doel weg te houden. Dat plan slaagde prima. We dwongen de nodige kansen af, en speelden echt als een team. Maar elke keer dat we op voorsprong kwamen, gaven we die heel makkelijk weg. Bijna elk foutje achterin werd door Harkstede afgestraft. Na ons 5e doelpunt lukte het de tegenstander niet meer om terug te komen, een 5-4 overwinning dus.

En zo mochten we afgelopen zaterdag uit tegen LEO uit Assen de kroon op het seizoen zetten. Hoewel de KNVB geen competitie standen bij houdt, wisten we dat een overwinning genoeg was voor De 10 toppers:

Alexander: begon in oktober als nieuweling bij het team. Hij had geen enkele moeite om zich aan te passen. Een mannetje passeren, overzicht houden voor de goal, en bij balverlies fanatiek jagen: het lijkt alsof Alexander er al jaren bij hoort, en alsof onze speelwijze perfect bij Alexander past.

Emil: is in oktober  nieuw bij het team gekomen. Emil moet aan de bal nog wennen, maar met zijn fanatisme en leergierigheid heeft hij al snel een plekje veroverd in het team. Vooral verdedigen vind hij leuk, en daar is hij erg goed in.

Ewout: zowel verdedigend als aanvallend super belangrijk. Tegenstanders worden soms moedeloos van de vele geslaagde verdedigende acties. En aanvallend hebben wij met zijn snelheid, wilskracht en schotkracht een extra wapen.

Ingmar kan bijna alles: hij keept regelmatig en doet dat met veel enthousiasme. Eenmaal in het veld voelt Ingmar zich bijna overal thuis. Verdedigend staat hij zijn mannetje, en eenmaal in balbezit dribbelt hij graag en goed. Ook scoort hij regelmatig.

Jesse: is met 29 doelpunten de topscorer van het team. Hij heeft heel weinig kansen nodig om te scoren. In het begin van het seizoen loerde hij voorin op zijn kansjes, maar ik zie dat hij de laatste tijd veel actiever is, en zo veel waardevoller wordt voor zijn team.

Lodewijk: is sinds halverwege november bij het team gekomen, en moet nog erg wennen. Die tijd krijgt hij bij ons. Hij staat vaak op een verdedigende positie, een prima plek om te leren wat er allemaal bij het voetbalspel komt kijken.

Merlijn: Merlijn voelt zich het meest op zijn gemak als hij het spel voor zich heeft. Merlijn kan goed passen, en heeft veel loopvermogen en een goede actie. Logisch dat hij door mocht naar JO9-2.

Nathan: Nathan is niet de meest opvallende speler. Maar als er gebikkeld moet worden, dan kun je op Nathan rekenen. Als keeper is hij betrouwbaar en fanatiek, verdedigend staat hij zijn mannetje, en hij heeft ook al een paar prachtige doelpunten gemaakt.

Pepijn: Ik dacht aan het begin van het seizoen dat Pepijn met zijn harde en zuivere schot het goed zou doen in de spits. Voor de goal was hij echter nog erg onrustig. We hebben daar veel op geoefend, en met resultaat. In de afgelopen 4 wedstrijden was hij goed voor veel goals.

Thijmen houdt er van om acties te maken. Vooral aan de rechterkant lukt het hem vaak om zijn tegenstander voorbij te komen. Hij is snel en sterk. En voor de goal bewaart hij steeds vaker het overzicht. Hij verdiende zijn overstap naar JO9-2 helemaal.

Mocht je dit team nog een keer in actie willen zien voor de winterstop? Dat kan, en je hoeft er niet ver voor te reizen! Komende zaterdag staat er nog een bekerduel uit tegen Tynaarlo JO9-1 op het programma. Leuk om te zien hoe we het doen tegen een goede ploeg die een klasse hoger speelt.

Groeten van een trotse coach.