Het was een zaterdag zoals er wel meer voorkomen.

Het beloofde een mooie dag te worden, al was daar in de redelijk vroege ochtend nog niet zo veel van te merken. Flarden mist dreven over sportpark De Koepel en de leiders van F2, zoals altijd met frisse tegenzin uit bed gekomen, hadden moeite om ‘hun’ spelers te ontwaren tussen alle zwart-rode Gorechttrainingspakken op en rond de parkeerplaats. Daarbij hadden beiden moeite om hun ogen droog te houden, geroerd als zij waren door de nu al in groten getale opgekomen en meereizende supportersschare. Toen zij zichzelf weer een beetje herpakt hadden, werden er zoveel mogelijk mensen over zo min mogelijk auto’s verdeeld en werd de verre, mistige reis door een grotendeels verborgen Drents landschap aangevangen. Op de één of andere manier is het iedere chauffeur gelukt om ongeschonden en compleet het sportpark met de indrukwekkende naam ‘Buunerdrome’ te bereiken. De slechte kwaliteit van het speelveld werd teniet gedaan door de aanwezigheid van een imposante tribune en een fraaie kleedaccommodatie, waarbij vooral de grote hoeveelheid clublogo’s, in bestrating, linoleum en wandkleden, opvallend is te noemen.

 

De toppers van F2 kleedden zich, waar nodig liefdevol geholpen door hun ouders, rustig om en wachtten met spanning om de dingen die komen zouden. Wat zouden de leiders dit keer voor tactiek hebben bedacht? Kozen zij opnieuw voor de wat meer aanvallender speelstijl van de laatste weken, of werd er zwaar ingezet op de defensie? Terwijl ouders en supporters zich onder het genot van een kop koffie of thee voornamelijk bezighielden met de voorbeschouwing van de wedstrijd, brainstormden de leiders over de te volgen tactiek. Overigens waren de meningen onder de ouders verdeeld: de één vond het al heel wat dat F2 überhaupt de kwartfinales van het bekertoernooi had bereikt en was hoe dan ook razend trots op eigen en andermans kroost, anderen voelden iets meer een bepaalde prestatiedwang: als je eenmaal zo ver bent gekomen, moet je het ook serieus aanpakken en voor de winst gaan. De grote vraag was natuurlijk wat de beide leiders hun kinderen vandaag zouden vertellen.

 

Welnu, die leiders besloten na een overleg dat zich qua tijdsbestek over enkele dagen had verdeeld, om door te gaan op de reeds ingeslagen weg. Lastig was het toen Nieuw Buinen mededeelde over een krappe selectie te beschikken en ‘gewoon’ zeven tegen zeven wilde spelen. Daar had Gorecht zich uiteraard bij neer te leggen, maar de eerste gevoelige tik was uitgedeeld. Toch wist leider Elmar een prachtige opstelling uit zijn spreekwoordelijke hoge hoed te toveren.

 

Nu was het de beurt aan Gorecht om een tik uit te delen. De aanvoerder van Nieuw Buinen werd door aanvoerder Lucas verrast met een heus clubvaantje van de vv Gorecht. De immer attente en om de details denkende Karin de Jonge had het kleinood aan het team meegegeven; want dat was een ongeschreven regel als je zover komt in het bekertoernooi. Helaas had Nieuw Buinen deze regels niet gelezen, wat in praktische zin ook redelijk onmogelijk is natuurlijk. Nadat de scheidsrechter had aangegeven dat de keepers zich qua handengebruik aan de bijzondere, futsal-achtige belijning van het veld dienden te houden, werd er afgetrapt. Langs de lijn hadden zich inmiddels steeds meer Gorechtsupporters geposteerd en zij zorgen ervoor dat het bij vlagen meer een thuis- dan een uitwedstrijd leek. Onze toppers werden met groot enthousiasme en op een plezierige manier aangemoedigd.

 

De wedstrijd begon en binnen een minuut kreeg Nieuw Buinen de eerste corner. Van de kant zagen de leiders zeer tevreden hoe de Gorechtspelers zich heel goed opstelden, maar zij hadden buiten de feilloze traptechniek van de Buiner cornerspecialist gerekend. Terwijl alle spelers prima geposteerd stonden, vloog de bal onbereikbaar voor alles en iedereen in het doel. Een forse tegenvaller; in de eerste minuut al op achterstand! De volgende vijf minuten had Gorecht nodig om de knop weer om te zetten. Met enig kunst en vliegwerk werd Nieuw Buinen in bedwang gehouden en naar mate de wedstrijd vorderde, kreeg Gorecht meer grip en werden ze beter dan hun tegenstander. Pech voor Gorecht was dat Nieuw Buinen beschikte over een zeer goede en naar later zou blijken onpasseerbare keeper. Af en toe deelde Nieuw Buinen wat speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk wisten ze niet meer te worden.

 

Met de 1-0 achterstand werd er gerust. De leiders zorgden er voor dat iedere speler iets te drinken nam, deelden her en der een schouderklopje of een compliment uit en zeiden verder niet al te veel. Er hoefde alleen maar een paar maal gescoord te worden en de klus was geklaard, nietwaar?

 

De tweede helft kwam Nieuw Buinen er nauwelijks nog uit. Wat zij wel heel goed deden was verdedigen en vooral keepen. Waar Gorecht vanuit objectief oogpunt waarschijnlijk wel een doelpunt verdiende, mistte de ploeg het broodnodige geluk dat je nodig hebt in een wedstrijd als deze. Enkele zeer jonge fans konden de spanning van de wedstrijd niet meer aan en besloten de thuisclub dwars te zitten door een groot deel van de tribune te bedekken onder een laag zand. Helaas werd dit door de kantinemedewerkers niet op prijs gesteld en de jeugdige dames kregen direct een lik-op-stuk taakstraf uitgedeeld. Waarbij vermeld dient te worden dat zij na afloop van de straf beloond werden met een niet kinderachtige hoeveelheid snoep in een zakje.

 

Terug naar de wedstrijd. Gorecht werd steeds gevaarlijker en de teamleiding wist van de spanning niet meer wat er gezegd moest worden en hoe er gewisseld moest worden. Gelukkig bleven de supporters onverminderd enthousiast en werden de hard werkende Gorechters door een positieve muur van lawaai naar voren gedreven. Het mocht echter niet zo zijn. Waar na precies 20 minuten in de tweede helft de eerste Nieuw Buinensupporters de scheidsrechter al probeerden te bewegen om de wedstrijd definitief naar het verleden te fluiten, telde hij netjes de naar alle redelijkheid nog bij de wedstrijd behorende blessuretijd bij. Vervolgens was de bekerdroom van F2 over en uit.

 

Hoewel de gehele ploeg deze morgen uitblonk, is een speciaal compliment voor de verdedigers Lucas en Luuk wel op zijn plaats. Beide heren stegen boven zichzelf uit en waren schier onpasseerbaar. We hebben het al eerder genoemd in onze verslagen: over tien jaar heeft de trainer van Gorecht 1 de toppers voor het uitzoeken!

 

Tijdens het penaltyschieten bleek dat ook een gelijkspel waarschijnlijk niet voldoende was geweest voor het bereiken van de finaleronde: ook nu stond de goalie van Nieuw Buinen veel succes in de weg. Al moet gezegd worden dat ook Boaz de nodige ballen buiten de goal wist te houden.

 

Enigszins ontdaan werd door de spelers de kleedkamer opgezocht. Supporters en ander betrokken volk deden hun best om de jongens erop te wijzen dat zij in het bekertoernooi een geweldige prestatie hebben geleverd. Zoals we van ze gewend zijn, vonden de spelers hun eigen, enthousiaste ik al snel weer terug en ondanks de uitschakeling werd de verre terugreis naar De Koepel onder redelijk vrolijke omstandigheden ondernomen. Het was al lang middag toen het team daar weer aan kwam. Moe, maar voldaan, zoals men dan pleegt te zeggen.

 

Vanaf nu is het vizier weer volledig op de competitie gericht. Daar maken de jongens een heel goede kans op opnieuw een kampioenschap. De ploeg is koploper en komende zaterdag wacht in alle vroegte de topper bij en tegen Lycurgus F2. Publiek is uiteraard weer van harte welkom.

 

Tot slot de cijfers:

Boaz: 8; was de eerste helft als middenvelder veel voor-, maar ook achterin te vinden en wist in de tweede helft het doel schoon te houden.

Joas: 8; stond zijn mannetje als doelman en wist met verre uittrappen voor gevaar te zorgen. Werd in de tweede helft steeds gevaarlijker voor de tegenstander.

Luuk: 9; was deze wedstrijd schier onpasseerbaar. Menig tegenstander liep zich op hem vast. Wist zeer veel lange ballen bij de aanvallers af te leveren.

Lucas: 9; was zeer gedreven en beet zich vast in iedere tegenstander die te dicht bij hem in de buurt kwam. Raakte bijna ieder bal goed vandaag.

Thom: 8; liep af en toe quasinonchalant met of zonder bal door de verdediging van Nieuw Buinen en was gevaarlijk

Hidde: 8; kreeg het vooral in de tweede helft op zijn heupen en zorgde met een paar prachtige passeeracties voor groot gevaar.

Stijn: 8; speelde in dienst van het team, was op bijna alle posities te vinden en stuitte helaas een paar keer op de doelman van de tegenstander.

Wessel: 8; wist met enkele corners en vrije trappen weer voor groot gevaar te zorgen. Ook in de opbouw van groot belang vandaag, met goede passes.

Roel: 8; speelde meer naar voren dan dat hij gewend was en deed dit heel goed. Waar nodig nam hij de posities van Luuk en Lucas probleemloos over.

 

Tot slot: aan het verzinnen van een titel boven dit verslag werd belangeloos meegewerkt door Philip Pieterman.

 

Pieter Gort

pietergort

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop