Het F2 team werd afgelopen zaterdag kampioen door Peize te verslaan met 1-0.

Teamleiders F2

Vandaag (zaterdag 7 december) stond voor de toppers van Gorecht F2 een belangrijke wedstrijd op het programma: ze konden kampioen worden! De KNVB had een prachtig scenario bedacht in deze klasse: twee weken voor het einde kwamen nog zes ploegen in aanmerking voor de titel. Vandaag waren daar nog twee ploegen van over:  Gorecht en tegenstander Peize F2. Gorecht had drie punten voorsprong, waardoor een gelijkspel voldoende zou zijn om het kampioenschap binnen te halen.

1-Qbuzz 20131204__179 2-Qbuzz 20131204__195
3-Qbuzz 20131204__204 4-Qbuzz 20131204__207

In de afgelopen week is er veel reclame gemaakt voor deze topwedstrijd: half Haren werd behangen met prachtige affiches, ook op De Koepel kon je er niet om heen: F2 moest een belangrijke wedstrijd spelen. Vanmorgen was het nog flink spannend of de wedstrijd door kon gaan. Op een gegeven moment kwam de boodschap: als jullie zelf het veld sneeuwvrij maken, kan er misschien gevoetbald worden. Gelukkig waren de ouders van de spelers van harte bereid mee te werken en naar mate de tijd vorderde werd de veegploeg steeds groter. Uiteindelijk lukte het om het veld tijdig speelklaar te krijgen. Via deze weg willen we alle vegers nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet! En ik denk ook namens B2 en het eerste te spreken…

5-Qbuzz 20131204__212 6-Qbuzz 20131204__220
7-Qbuzz 20131204__224 8-Qbuzz 20131204__228

Inmiddels bleek dat de affiches hadden gewerkt en er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen.  Vooral Vak Noord-Oost, gevuld met voornamelijk zeer fanatieke ouders, liet van zich horen tijdens de wedstrijd.

De eerste helft was enorm spannend. Beide ploegen bleken goed te kunnen voetballen en er was veel inzet te zien. Gorecht was iets sterker, maar de grootste kans was voor Peize. Hun spits ging alleen op het doel af, maar keeper Joas gooide zich met gevaar voor eigen leven op de bal. De verdediging stond verder als een huis. Laatste man Luuk was bijna niet te passeren. Overige verdedigers Stijn, Lucas en Roel wisten ook vaak de bal van de tegenstander af te pakken en door te spelen naar het middenveld, waar Boaz en Wessel  de bal oppikten en richting aanvallers Hidde en Thom speelden. Mooi om te zien dat er veel inzet was, er werd vaak gevochten om de bal. Het was nog steeds 0-0 toen er gerust werd. Wessel ging op de goal staan en Joas kwam op het middenveld te spelen. Ook in de tweede helft was Gorecht de sterkere, maar niet de gevaarlijkste ploeg:  Wessel moest twee keer een fantastische redding maken!

IMG 9375  IMG 9377

Uiteindelijk kreeg Gorecht een corner, die snel genomen werd door Luuk. De bal kwam bij Boaz terecht, die het net wist te vinden: 1-0! Deze goal werd door het hele team uitbundig gevierd. Gorecht bleef ook na deze goal goed voetballen en kreeg nog een grote kans, maar het bleef 1-0.

Na het eindsignaal van scheidsrechter Rosier Heidanus – we zijn als F2 erg blij dat er iedere keer weer jeugdspelers van Gorecht beschikbaar zijn om onze wedstrijden te fluiten!- werd er een enorm feest gevierd. Tientallen supporters bestormden het veld om de helden van F2, de teamleiding en de trainer te feliciteren. Het ’s ochtends met zoveel inzet schoonveegde veld kreeg een flinke lading confetti te verwerken, maar er was uiteraard niemand die zich daar druk om maakte.

In de kleedkamer werd luidruchtig verder gefeest en uiteraard was er na de wedstrijd patat en ranja. Onder luid applaus kwamen de spelers de kantine binnen en Karin (die van de jeugdcommissie) kwam met twee flessen kinderchampagne op de proppen. Uiteindelijk werd het feestprogramma afgesloten door mee te lopen in de line-up van het eerste elftal. Al met al een lange dag op De Koepel, maar zeer de moeite waard! We zijn heel benieuwd waartoe dit team na de winterstop toe in staat is. Uiteraard volgt een nieuwe competitie-indeling, maar ook in de beker zijn deze toppers nog actief!

9-Qbuzz 20131204__230

Geweldig F2, gefeliciteerd en op naar het volgende kampioenschap.

There is no image or category is unpublished or not authorized

Foto's: Bert Bult en Arjan de Wit (zonder pasfoto)  Verslag: Pieter Gort

bertbultpietergort