Zaterdagmorgen 11 uur, de regen komt met bakken uit de hemel.

Door: Maarten Sikkens
De kantine bij Gorecht zit overvol met vaders, moeders, spelers, speelsters en  leidersmaar er wordt ook nog gevoetbald. De meiden zitten nog lekker droog in de kleedkamer de wedstrijd voor te bespreken. Om 11:30 uur op naar het veld om 'warm' te lopen. De regenbuien kletsen er nog steeds uit. Om 11:45 geeft scheidsrechter Herman van de Lijn het startsignaal voor de wedtstrijd, bedankt Herman! De eerste helft staat Roxanne op doel en de tweede helft Aradi. Inez Havinga van MO13-2 komt ons vandaag versterken omdat Hanne last van haar enkel heeft en Annemiek keelontsteking heeft; beide meiden moeten wat vaker naar de kant. In de stromende regen, met al een doorweekt tenue, op een heel nat tunnelveld 3, ploeteren de meiden voor wat ze waard zijn. Al in de 2e minuut weet Heiligerlee op voorsprong te komen, in de 5e minuut wordt het 1-1 door Isabel, Heiligerlee zet flink door en weet ook een hoekschop goed te benutten. Isabel schiet 2x net naast en op de paal, terwij Heiligerlee ze er wel in weet te schieten.
De ruststand is dan ook 5 voor Heiligerlee en 1 voor Gorecht. Omdat we op het tunnelveld spelen blijven wij daar tijdens de rust. Gelukkig is het inmiddels droog geworden en kan de ranja rustig genuttigd worden.
Na 10 minuten begint de tweede helft en weet Felicia haar eerste doelpunt van deze competitie te maken met een schitterende solo actie. Annemiek weet een minuut later met een superknaller te scoren en nog geen minuut later zet Isabel haar tweede doelpunt van de wedstrijd. Aradi weet gelukkig diverse ballen tegen te houden waardoor de schade beperkt blijft. Heiligerlee weet nog één keertje met een mooi schot te scoren.10 minuten voor het eind wordt, in overleg met de leiders en scheidsrechter, de wedstrijd gestaakt aangezien de kwaliteit van het veld zeer slecht is.