De 7e competitie wedstrijd voor MO13-3: Om 11 uur voetballen in Uithuizermeeden tegen De Heracliden.

Door: Wim Berends
Onderweg er naar toe een mooie regenboog gezien op het Groningse platte land. Bij het complex aangekomen gaan de meiden omkleden en de leider moet nog ff meehelpen om de doelen op het toch wel natte veld te plaatsen. De 1e helft staat Felicia op doel en de 2e helft Roxanne. Om precies 11 uur fluit de scheidsrechter Jan de Jonge voor de start van de wedstrijd. Het begint gelijk keihard te regenen, dus de meegereisde ouders staan onder een afdak de wedstrijd te volgen. Om 11 over 11 op 11-11 weet Isabel Gorecht op een voorsprong te schieten met een prachtig schot. Twee minuten later weet een stevige meid, Marjam nummer 12, van De Heracliden, met een solo actie de wedstrijd weer op 1 – 1 te zetten. In de 14e minuut een super mooi schot van Isabel …. tegen de paal, echter direct daarna weet Marjolein haar eerste goal in deze competitie te maken wat ze heel mooi deed. Marjolein zit goed in de wedstrijd en weet 3 minuten later weer te scoren, Super! In de 20e minuut nog een knaller van Aradi, jammer buiten kant paal. Het wordt gelukkig weer droog ruststand is Gorecht - De Heracliden 3-1.
In de 2e helft blijft het droog, maar het veld is zo sompen nat dat de bal moeilijk rolt. Nummer 12 van de tegenpartij komt uit de kleedkamer met 1 missie: maak een doelpunt. En ze doet dat door overal dwars door heen te walsen en het af te maken met een mooi schot Gorecht - Heracliden: 3-2. Marlies, die deze wedstrijd midden staat, weet bijna te scoren met een mooi schot. Isabel heeft vandaag de pech om na mooie acties tot 2 keer toe op de paal te schieten. In de 43e minuut weet Annemiek uit het niets in de buurt van het doel te komen en een doelpunt te maken. We worden direct daarna weer afgestraft door nummer 12 die voor de tegenpartij in de 44e en 45e minuut de stand weet te zetten op 4 – 4! Het wordt heel spannend. Felicia gooit nu alles in de strijd om nummer 12 te beletten om nog een keer te scoren wat haar geweldig goed afgaat. Gelukkig weet Annemiek in de 48e minuut, en Isabel 3 minuten later, voorbij de verdediging van Heracliden te komen. Marjolein weet ook bijna haar 3e te maken, maar helaas. In de slotseconde weet Isabel haar 3e te maken zodat de eindstand voor De Heracliden, is en Gorecht 7 - 4 is. Alle tegendoelpunten werden door de nummer 12 gemaakt.
Het was wat de toeschouwers betreft de spannendste wedstrijd tot nu toe.