Graag wil ik jullie kennis laten maken met het MO19-1 van V.V. Gorecht.

Dit team heeft het voor elkaar gekregen om de afgelopen 3 jaar én de beker te behalen én het kampioenschap, als het ware een triple double (drie keer de dubbel van beker en kampioenschap). Na jaren van zwoegen en praten en discussiëren met de KNVB is de KNVB dit voorjaar (na in het najaar gedeeld kampioen te worden met ACV) eindelijk overstag gegaan om een grotere competitie te organiseren voor meidenteams, die kunnen immers niet promoveren, om een sterkere competitie op te zetten met meer uitdaging en meer diversiteit en dat bleek. Voor het eerst in drie jaar is het kampioenschap binnengehaald terwijl ook een keer verloren werd en uitslagen van 10-0 veranderden naar 2-1 en 3-1; al met al een spannende en leuke competitie.
In deze spannende en uitdagende competitie speelden teams uit heel district Noord, als team mochten wij reizen naar Harlingen, Urk, Meppel, Buitenpost en Drachten en wij kregen Broekster Walden, Assen en Bergum op bezoek in Haren. Daarnaast waren de 4 overgebleven teams in het bekertoernooi in de halve finale er ook 4 uit deze competitie (Meppel/Alcides, Buitenpost, Broekster walden en wij)
Na verlies tegen een sterk ACV aan het begin van de competitie was het wachten op een foutje van onze voornaamste concurrent terwijl wij zelf ondertussen de overige wedstrijden wonnen, dat foutje (na eerder gelijk spel tegen Broekster Walden) kwam er tegen en bij Meppel/Alcides en dus konden wij ons opmaken voor een kampioenswedstrijd bij én tegen hetzelfde Meppel/Alcides!
Na een 1-0 achterstand was het knokken voor de zege, een heuze strijd diende geleverd te worden om ook dit kampioenschap binnen te halen, na de tweede drinkpauze was het zover, de 1-1 viel, maar dat was niet genoeg, wij moesten winnen. En met een wonderschone bal van 40 meter afstand schoot onze gastspeelster uit de MO17-1 de bal vol in het goal.
Uitzinnig van vreugde bestormde heel het team het veld om het kampioenschap te vieren toen na een aantal spannende minuten de scheids affloot.
Als kers op de taart kregen we ook nog de felicitaties van onze uitermate sportieve tegenstander Meppel/Alcides, chappeau voor deze gastvrijheid en sportiviteit.
Zo hebben wij een competitie gehad waarvan we enorm genoten hebben, een kampioenschap waar we voor moesten knokken en het fataal was om ongeconcentreerd te spelen, dan heb je een kampioenschap wat kampioenschap waardig is en een heel mooi affiche voor hoe het meidenvoetbal kan zijn.
Wij zijn een trotse kampioen (en bekerwinnaar na 4-1 winst tegen Broekster walden op de bekerfinale dag in Joure) die een unieke prestatie geleverd heeft door (volgens de KNVB nog nooit vertoond) drie bekerfinales op rij te winnen en ook in al die seizoenen kampioen te worden.
Het team heeft dit kunnen bereiken door elkaar op te vangen, met elkaar te voetballen en altijd voor elkaar te vechten, daardoor is dit een heuze teamprestatie want wanneer er speelsters geblesseerd raakten stonden anderen weer op en stond er altijd een gedreven team met overwinningsdrang.

Marleen Drijfhout (speelster MO19-1)
marleenDrijfhout