Gorecht MO19 bereikt voor de derde keer op rij de bekerfinale !!

Door Frans Schmidt
De meiden van trainer Marcel Mooibroek zijn er wederom in geslaagd om de Noordelijke districts bekerfinale te bereiken. Een unieke prestatie van deze groep meiden die voor Gorecht als een historisch feit in de boeken kan.

Zonder slag of stoot gaat dat natuurlijk niet, want de wedstrijd tegen Meppel was ontegenzeggelijk spannend. Onder leiding van de onberispelijk leidende arbiter Cees-Jan Gieskes die zich goed had voorbereid op dit bekertreffen ontspon zich een mooi voetbalduel. Meppel (in combinatie met sportparkgenoot Alcides) toonde zeer goed veldspel maar dat stokte als ze probeerden de Gorecht defensie te bedreigen. Gorecht startte nerveus en de voorste linie werd amper bereikt. Gemeten in balbezit was Meppel duidelijk de bovenliggende partij maar qua dreiging voor de goal was alleen Gorecht van de partij.
Gorecht werd een beetje gedwongen tot het aloude Italiaanse “catenaccio” (https://nl.wikipedia.org/wiki/Catenaccio) waarin de tegenstander langzaam wordt uitgenodigd risico te nemen om vervolgens genadeloos toe te slaan in een rappe tegenstoot. En dat resulteerde twee maal achter elkaar in een doelpunt. Een hoofdrol voor de defensie van Gorecht in de omschakeling met een mooie diepe bal over de defensie van de tegenstander. Beide centrale verdedigers wisten met een splijtende pass de spitsen in een 1 op 1 situatie aan het werk te zetten om de score in Gorechts voordeel te keren. De neutrale toeschouwer zal het vast onverdiend hebben gevonden, maar de Gorecht aanhang was er zeker niet ontevreden over. Bij Voetbal-in-site zou men geclaimd hebben dat dit het moderne voetbal is dat gespeeld moet worden.
De Drentse opponent moest wat verzinnen en stuurde extra troepen naar voren. De druk op Gorecht nam toe en keepster Margot moest een paar keer anticiperen om erger te voorkomen. Andermaal werd de val gezet door de Gorecht meiden en met een 3 – 0 op het bord leek het pleit beslecht. De tegengoal was zeker verdiend en Marcel wisselde toch nog even om de kluis verder dicht te drukken. Het was meer dan genoeg.
Alle meiden verdienen lof voor deze prestatie. Als je ziet hoe deze groep voor elkaar kan werken van vooraan tot achteraan, dan kan je als supporter alleen maar trots zijn. Niemand verzaakt, ook niet de meiden die in dit soort spannende wedstrijden wat langer reserve moeten zijn. Als ze er tegenaan mogen dan doen ze dat vol energie en dat maakt dat het voor elke tegenstander verschrikkelijk lastig is om een kans af te dwingen. Daarnaast weet het team veelal voetballend met korte combinaties oplossingen te bedenken als het onder druk komt te staan en dat is echt een teamprestatie.
Dit roze kousen collectief is al jaren een “eyecatcher” voor Gorecht als club en als voetballend meidenbastion in KNVB district Noord in het bijzonder. Daar mogen we als club allemaal trots op zijn.

Op zaterdag 2 juni speel Gorecht MO19 tegen Broeksterwalden MO19 de bekerfinale in Joure. Grote kans dat Gorecht 1 dan om de nacompetitie speelt ergens in den lande. Aan de trouwe Gorecht supporter om te kiezen waar je wezen wil om te kijken. Ik weet het al !

Klasse meiden !!

15 05 2018 Gorecht MO19 1 MeppelAlcides MO19 1 a 15 05 2018 Gorecht MO19 1 MeppelAlcides MO19 1 b
15 05 2018 Gorecht MO19 1 MeppelAlcides MO19 1 c 15 05 2018 Gorecht MO19 1 MeppelAlcides MO19 1 d
15 05 2018 Gorecht MO19 1 MeppelAlcides MO19 1 f 15 05 2018 Gorecht MO19 1 MeppelAlcides MO19 1e