De meiden van MO19 hebben zich dit jaar een belangrijk doel gesteld. Het wederom winnen van de regionale KNVB beker.

Door: Frans Schmidt
Twee jaar geleden is de roze sokken brigade er al in geslaagd om de beker te winnen als MO17 in Joure in een finale tegen Buitenpost. Vorig seizoen was de campagne wederom geslaagd en werd in een spannende finale Alcides MO19 aan de zegekar gebonden in de finale in Emmen. Twee dikke bekers pronken er al in het clubhuis.
Drie keer achtereen de KNVB-beker winnen zou echt een heel bijzondere prestatie zijn en dat is waar de girls van Marcel op uit zijn.
In de voorrondes kende het team geen mededogen met GVAV Rapiditas (in een tweeluik) en vervolgens Heiligerlee MO19 in Oost-Groningen op een koude avond in maart. De kwartfinale was daarmee al bereikt. Maar het spreekt voor zich dat zich dan de betere teams melden en tot schrik van menigeen rolde ACV als tegenstander uit de spreekwoordelijke koker. Het team dat in de competitie als enige gewonnen had van MO19 op De Koepel met 0-1. Een team dat zeer bekend is want vorig seizoen is er maar liefst zeven keer tegen gespeeld (inclusief zaalcompetitie).
Een mooie schare supporters was meegereisd naar Assen op een mooie zomeravond om deze belangrijke clash te bekijken. Er werd gespeeld op veld 2, dat beduidend kleiner is en nog net voldoet aan de minimale eisen van de KNVB. Of ACV zich daar meer kansen op toedichtte is niet bekend. Na een wat aftastend begin zonder doelkansen was het plots raak voor ACV uit een stilstaand moment. De Gorecht defensie was even niet alert en er stonden zelfs 2 spelers vrij voor Margot, die dat niet kon pareren. 0-1. Lang duurde de Assense vreugde niet want op een voorzet van de eerder nog door een bloedneus geteisterde Sharon wist een verdediger de bal onhandig in eigen doel te werken. Het laatste kwartier voor rust drong ACV sterk aan en moest Gorecht alle zeilen bij zetten om de stand te handhaven. Bij twee uitbraken was het Naomi die met links prima op goal knalde maar even zo vaak was het aluminium van de paal het eindstation.
Het beloofde een spannende tweede helft. Liever niet met een gelijke stand eindigen want dan wordt het de loterij van het penalties nemen. De Gorecht supporters waren gespannen. De speelsters namen echter het heft in handen en wisten ACV meer en meer op eigen helft vast te zetten. De Gorechter defensie stond als een huis en liet geen enkele kans meer toe. Dan is het wachten op de roofdieren voorin om toch een goaltje te maken. Bente had er mij eentje beloofd en ze maakte het waar. Op een fraaie pass van Zoey liet ze de keepster kansloos. 1-2 en het Gorecht publiek werd vreemd genoeg nog nerveuzer. Houden we dit wel.....
Te lang hielden de meiden het spannend. Naomi wilde per se nog een keer tegen de paal schieten en een mooie lob van Bente op een splijtende pass van Miek hobbelde naast. Toch kreeg je het gevoel dat ACV niet meer bij machte was om het Gorecht collectief pijn te doen. Alle meiden werkten keihard en smoorden elke poging van ACV al ruim voordat er gevaar uit voortkwam. Vlak nadat de scheidsrechter had aangegeven dat er nog 4 minuten blessuretijd waren te gaan vond Hannah het welletjes. Een corner van Bente nam ze op de pantoffel en met de 1-3 was het voor iedereen duidelijk dat de volgende ronde was gehaald.
Complimenten aan ACV voor de sportieve en spannende wedstrijd.

LET OP ; Gorecht MO 19 moet dinsdagavond 15 Mei al weer aantreden voor de halve finale. Thuis op De Koepel om 20.00 uur tegen Meppel/Alcides MO19-1, dus eigenlijk een reprise van de finale van vorig jaar. Al wie kan; kom het team supporteren op weg naar de finale in Joure op 2 juni. Gorecht kan met dit team een unieke prestatie neerzetten door nogmaals de beker te winnen!

De assistent scheidsrechter
fransschimdt