Zaterdag 2 maart speelden de heren van SAG G-1 thuis in Haren tegen SJO Broekster Walden.

Door: coach Susan Hak
De tegenpartij is net begonnen aan competitiewedstrijden spelen, het team was nog wat zoekend, zo ook naar de route. Tegenstander bleek te zijn verdwaald in Groningen waardoor onze heren rustig de tijd hadden voor een teamfoto.

Door de late aankomst van de tegenpartij waren we genoodzaakt om de wedstrijd later te starten. Om 15:15 werd de wedstrijd afgetrapt.

SAG startte sterk, waardoor Thom al na 6 minuten spelen de 1-0 binnen wist te schieten. Een prachtig doelpunt.

SAG bleef vele kansen creëren, helaas zonder resultaat. Een 1-1 werd binnen getikt door de Friese tegenpartij, daarop volgde ook de 1-2 door de Friezen. Ondanks het iets wat rommelige spel van de tegenpartij, wisten de Heren van SAG zich goed staande te houden.

Met de juiste druk en samenspel wist Ramo daarop een 2-2 binnen te schuiven, waarmee de wedstrijd spannend en gelijkwaardig bleef. Beide partijen wisten voor spannende momenten te zorgen, maar het waren de Friese SJO spelers die de 2-3 voor rust maakten.

Na rust moest er dus wat gebeuren bij SAG. Pim had een mooie eerste helft gespeeld, maar liet weten last te hebben en bleef aan de kant. Wat SAG verder deed spelen met 1 wissel aan de kant. Met wat handige tips en tricks konden we van start aan de 2e helft.

We waren amper weer begonnen wanneer Ramo vliegensvlug de 3-3 gelijkmaker binnen wist te werken in het doel van de tegenpartij.
Ook de 4-3 lag in handen van Ramo, na vele kansen die werden gecreëerd door SAG. Maarten was zeer belangrijk in het doel door zijn vele goede reddingen. Pelle wist snoeihard de lat te raken, ook zijn volgende uithaal met links eindigde op de rug van een medespeler. Corners wisten het doel niet te raken. Verdediging stond wederom als een huis door aansturing van Robert en goede verdedigende acties van Thijs en Jeroen. Mooie passes langs de lijn maakten dat we gevaarlijk waren op de helft van de tegenpartij.

Het harde werken resulteerde erin dat SAG wat in zakte halverwege de 2e helft. Moeheid sloeg toe, Mats viel helaas ook geblesseerd uit. Het antwoord daarop van de Friezen was een 4-4 en een 4-5.

Alle supporters die stonden te kijken zagen de strijd in het team. Een verlies ging SAG niet gebeuren. Waarop in een van de laatste minuten Pelle in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Het doelpunt lag op de voeten van Rover, wie koelbloedig een 5-5 gelijkspel over de streep trok.

Goed gestreden mannen. Hiermee staan we op een gedeelde 1e plaats, samen met Heerenveense Boys en Marum.

Aanstaande wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 9 maart om 14:30. We spelen dan UIT in Bolsward tegen SC Bolsward G2. Hopelijk tot dan!