23 februari stond voor de heren van SAG G1 de eerste competitie wedstrijd op het programma; Kids-United G2 uit. SAG G1 is een combinatieteam tussen vv Asserboys en vv Gorecht.

De wekker was voor sommigen  al op tijd gegaan voor de start van het seizoen. Na een goede warming-up onder leiding van Henk, de vader van Pim,  begon voor beide teams de wedstrijd.

Al vrij snel in de wedstrijd viel het eerste doelpunt voor Kids-United. We waren wakker! Daarop volgde sterke coaching onderling waar ook coach Henk goede aanwijzingen aan toevoegde. Er volgde een sterke actie waarmee Pelle van afstand de 1-1 binnen schoot. SAG was direct terug in de wedstrijd en stond als een huis.

Acties, combinaties, goede passes en prachtige loop acties. Kids United liet gelijkwaardig spel zien, wat de wedstrijd aantrekkelijk en leuk om te kijken maakte. De wedstrijd was spannend!

Korte tijd later na goed combinatie spel naar voren, tikte Ramo gecontroleerd de bal in het doel van de tegenstander; 1-2! Wat een ontzettende ontlading en vreugde.

Kids United bleef sterk en wist met een mooie pass op de spits vlak voor rust de de 2-2 binnen te tikken.

Na rust wisten we wat er te doen stond, sterk blijven voetballen en zo door gaan. Mats wist halverwege de 2e helft de 3-2 in de korte hoek binnen te schieten, na een erg mooie eigen actie.

Ook Kids United bleef sterk voetballen, wat het spannend bleef houden. Meerdere keren sterk verdedigd door de verdedigingsmuur van SAG. Kids United kwam er bijna niet langs, en anders stond daar nog onze top keeper Maarten. Die een aantal geweldige reddingen maakte. Thijs probeerde het nog een paar keer met afstandschoten (knallen) vlak langs de paal. Er moest toch nog een beslissende 4e inzitten!?

Pim probeerde het met een eigen actie waarbij hij meerdere tegenspelers uitspeelde en meer als de helft van het veld over wist te steken. Helaas worden ook goede acties soms gestopt, een korte blessure behandeling maar Pim kon door!

SAG was nog steeds op zoek naar dat beslissende 4e doelpunt. En daar was Ramo nog een keer! Zonder twijfel schoot hij SAG overtuigend naar die verdiende 4-2 overwinning!

Een goed begin van dit seizoen.

Zaterdag 2 maart spelen wij om 15:00 onze volgende competitiewedstrijd thuis tegen SJO. Hopelijk tot dan!

^SH