Omdat er vorige week door Elim niet werd gespeeld tegen FC Meppel, werd er vooraf aan deze wedstrijd een minuut stilte in acht genomen op sportpark de Koepel. Het was natuurlijk al behoorlijk stil nu er zonder publiek vanwege de getroffen coronamaatregelen werd gespeeld.

De weersomstandigheden waren zaterdag ideaal voor een mooie pot voetbal. Onder toeziend oog van een redelijke aantal supporters van beide ploegen, begon de jacht op de 3 punten. Scheidsrechter van dienst was vandaag Feije van der Wal. Bij tegenstander NEC stond voormalig Gorecht keeper Jelmer Kiewiet onder de lat. NEC won vorige week zaterdag met 1-3 van Elim en Gorecht moest de 3 punten aan Meppel laten. Dus was het zaak voor de manen van Hans van der Ploeg om nu wel punten te scoren, om niet gelijk al achterop te geraken bij de concurrenten.

Eindelijk weer eens een wedstrijd in competitieverband sinds maart 2020. Na een mooie 1e plaats in de beker poulewedstrijden, nu de start in de competitie thuis tegen de FC Meppel. Meppel werd 2e in zijn poule en is ook door naar de knock-out fase van de beker. De 2 laatste competitieduels tegen de mannen uit Meppel werden beide door Gorecht gewonnen. Maar vandaag is weer een nieuwe start, dus alles begint weer op nul.

Bij het schrijven van een wedstrijdverslag zoek je nog voor de wedstrijd of je ergens een bruggetje kan vinden en die had ik hier snel gevonden bij de kersverse trainer Hans van der Ploeg die vandaag zijn officiƫle/officieuze thuis-debuut maakte voor zijn nieuwe werkgever. Als hoofdtrainer was hij al actief voor Winsum/Viboa, CVVB, Oranje Nassau en Drachtster Boys. Vanaf 2004 tot en met 2007 was hij assistent-trainer bij Oranje Nassau van de welbekende Bert Vos die ook vijf seizoenen voor de Harenaars als trainer actief is geweest.

Op de dag dat Arjen Robben bekend maakte weer bij de FC te gaan voetballen stond voor onze eigen talenten van de JO7 een mini-toernooi gepland ter afsluiting van dit voetbalseizoen.