Zaterdag wederom een topduel in de 2e klasse J op sportpark De Koepel in Haren. Gorecht speelde thuis tegen Gramsbergen, de nummer twee op de ranglijst.

Met zes punten uit twee wedstrijden kan je wel stellen dat Gorecht na de winterstop uit de startblokken is geschoten. Afgelopen zaterdag probeerde het elftal van Robbie Wentink deze zegereeks te verlengen uit bij SV Bedum.

Zaterdag was de nummer 6 Meppel, op bezoek op sportpark De Koepel in Haren. Scheidsrechter van dienst was Kevin Moed. Vooraf aan de wedstrijd was er wat onduidelijkheid over de shirts van beide elftallen.Scheidsrechter Moed vond dat ze teveel op elkaar leken en wilde dat Meppel andere shirts aan ging doen. Maar ja dat was lastig. De reserve shirts lagen nog in Meppel.

Na de winterstop eindelijk weer een wedstrijd om de echte punten. Zaterdag moest Gorecht proberen bij NEC Delfzijl de goede lijn van de oefenwedstrijden door te trekken.

In de competitie hadden de Hogelandsters tot nu toe één punt meer behaald. Overigens is het een spannende poule want de puntenverschillen tussen de bovenste negen teams zijn zeer klein; tussen de nummer 1 en de nummer 9 in de tussenstand zitten slechts negen punten verschil.