De Technische Commissie, hoofden jeugdopleiding en jeugdcommissie zijn begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen voor de jeugdteams.

Het eerste punt is het regelen van trainers voor alle teams, op dit moment zijn de volgende trainers bekend:

JO19-1 Martin de Veen (nieuwe trainer bij vv Gorecht, komt van Groen-Geel)

JO19-2 Felix Laan

JO19-overig: nog niet bekend

JO17-1 Martin Bartels

JO17-2 Marcel Mooibroek

JO17-overig: nog niet bekend

JO15-1 Mark en Frank Nieuwenhuis (welkom terug als trainers bij vv Gorecht)

JO15-2 Anne Liemburg (nieuw als trainer, maar al jarenlang speler bij vv Gorecht)

JO15-overig: nog niet bekend

JO13-1 Romeno Bult

JO13-2 Wesley van Velden

JO12-1 Wietse Schoonhoven

JO12-2 Yrjan Seldenthuis

JO12, overige teams: Academy olv Chris Gunnink met hulptrainers: Wouter Zuidhof

JO11-1 Wietse Schoonhoven

JO11-2 Yrjan Seldenthuis

JO11, overige teams: Academy olv Chris Gunnink met hulptrainers: Gijs Magnani, Gijs Tuinder, Pax Hengeveld

JO10-1 Limuel Mulder

JO10-2 Gijs Tuinder

JO10, overige teams: Academy olv Chris Gunnink met hulptrainers: Foeke Venema, Sander van der Veen

JO9-1 Limuel Mulder

JO9-2 Mick Scholte

JO9, overige teams: Academy olv Chris Gunnink met hulptrainers: Pax Hengeveld

JO8 Academy o.l.v. Chris Gunnink/Martin de Bruijn, met hulptrainers Tom Traas en Rick Talsma

JO7 Academy o.l.v. Chris Gunnink/Martin de Bruijn

Er wordt momenteel gewerkt aan de invulling van de trainers van de overige jeugd- en meidenteams.

Ook wordt bekeken hoeveel teams er per leeftijdscategorie gaan komen, dat hangt natuurlijk af van het aantal spelers/speelsters per leeftijdscategorie.

Zoals u in het lijstje kunt zien, staan daar nu ook JO12 en JO10 bij.

De KNVB is dit seizoen begonnen met het invoeren van de JO8 en tevens met nieuwe wedstrijdvormen en ze gaan daar volgend seizoen mee door. Uit onderzoek is gebleken dat de nieuwe wedstrijdvormen het balcontact verhogen en daarmee de ontwikkeling van de jonge spelers en speelsters. vv Gorecht heeft deze ontwikkelingen van de KNVB met andere buurt verenigingen en ook intern besproken en is tot de conclusie gekomen dat we graag mee willen met deze ontwikkelingen. Dat betekent dat we de volgende stap gaan nemen.

Dit seizoen spelen de JO8 en JO9, zes tegen zes op een kwart veld. Komend jaar komt de JO10 er bij als nieuwe leeftijdsgroep, dat zijn dan de kinderen uit één geboortejaar, volgend jaar is dat 2009. De JO10 spelers gaan hetzelfde systeem spelen als JO8 en JO9. Deze kinderen gaan dus niet direct van JO9 door naar de JO11.

De J en MO11 en de JO12 gaan acht tegen acht spelen op een half veld, ongeveer het formaat van het Scharlakenveld, maar dan iets smaller. De JO12 (volgend jaar geboortejaar 2007) zijn eigenlijk de eerste jaars D-spelers, zij blijven dus langer op een kleiner veld spelen en maken in principe pas bij JO13 de overgang naar het grote veld. Als er onvoldoende spelers zijn voor een elftal kan de JO13 ook 8 tegen 8 spelen. Bij de meisjes introduceert de KNVB geen MO10 en MO12, daarvoor zijn de aantallen speelsters te klein. Ook de MO13 mag of 11 tegen 11 of 8 tegen 8 spelen.

In de tabel hieronder kunt u zien in welk geboortejaar volgend jaar bij welke leeftijdsgroep hoort.

Binnenkort wordt de procedure over de totstandkoming van de teamindelingen bekend gemaakt met daarbij ook de planning voor de komende maanden.

Geboortejaar               Leeftijdsgroep in 2018-2019

2000-2001                  JO19/MO19

2002-2003                  JO17/MO17

2004-2005                  JO15/MO15

2006-2007 meiden      MO13

2006-jeugd                  JO13

2007-jeugd                  JO12

2008-2009 meiden      MO11

2008-jeugd                  JO11

2009-jeugd                  JO10

2010-jeugd                  JO9

2011-jeugd                  JO8

2012                           JO7 (vanaf 6 jaar)

Als laatste: Andries Kooi is gestopt bij Gorecht als technisch jeugdcoordinator. Zijn plaats wordt ingevuld door de Hoofden Jeugdopleiding (HJO's): Als hoofden jeugdopleiding (HJO's) zijn volgend jaar actief: Robbie Wentink (hij wordt hoofdtrainer van Gorecht 1 en tevens HJO voor de JO19/JO17), Chris Gunnink (hij wordt HJO van JO7 tm JO15) en Martin Bartels samen met Marcel Mooibroek zijn de HJO's voor het meiden- en damesvoetbal.

Pieter Boers, technische commissie

Chris Gunnink, Hoofd jeugdopleiding JO7 tot en met JO15

Martin Bartels en Marcel Mooibroek, Hoofd jeugdopleiding meiden- en damsteam(s)

Namens allen,