Afgelopen donderdag heeft hoofdtrainer Robbie Wentink zijn contract voor volgend jaar verlengd. De trainer is erin geslaagd jeugdspelers in te passen en heeft daarmee voldaan aan de wensen vanuit de club. Het vizier van de trainer richt zich nu op het gereedmaken van de selectie voor het aankomende voetbalseizoen.

Foto trainers Gorecht 1 en 2 seizoen 1920Dit proces zal met ingang van het aankomende seizoen gaan in samenspraak met assistent trainer Elte Hofman en de nieuwe trainer voor de tweede selectie Marcel Schaap. Hofman is ook dit seizoen assistent van de hoofdtrainer, maar zal met ingang van komend seizoen een nadrukkelijkere rol gaan spelen bij de begeleiding en coaching van de spelersselectie van het eerste team.

De nieuwe trainer van de tweede selectie, Marcel Schaap, komt over van Zuidlaren, alwaar hij momenteel met JO17-1 in de hoofdklasse strijdt om de prijzen. Schaap heeft ervaring als hoofdtrainer bij Rood Zwart Baflo. Mede daarom is Schaap in de ogen van de technische commissie van VV Gorecht de geschikte trainer om met het tweede elftal van VV Gorecht een volgende stap te kunnen zetten. Dit elftal draait onder leiding van Jorick de Haan op dit moment goed in de reserve eerste klasse. Met Schaap denkt de club een sociale trainer in huis te hebben gehaald die met een nieuwe visie een nieuw vuurtje kan aanwakkeren bij het team, om zo een stap naar boven te zetten.

VV Gorecht is content met de verlengde en nieuw getekende contracten. Het weet zich hiermee te verzekeren van rust en continuïteit in het huidige gevoerde beleid.

Met vriendelijke groet namens de Technische Commissie,

Pieter Boers