V.v. Gorecht is een grote voetbalvereniging met bijna 900 leden waar heel veel werk wordt verzet door leden en vrijwilligers.

Door hun inzet zijn heel veel zaken prima geregeld, iets wat zich vaak onttrekt aan het oog van de buitenstaander. De grootte van de club vereist een zakelijke(r) aanpak vanuit het bestuur. In het verlengde hiervan is het bestuur van mening, dat het lidmaatschap van deze mooie club voor leden en ouders niet vrijblijvend meer kan zijn. Vandaar deze oproep die wij hieronder nader toelichten.

Maandelijks komt de vacaturelijst op de bestuursvergadering voorbij en deze lijst groeit! Als bestuurslid hoor je wel eens commentaar en vragen als: “Waarom is het clubhuis niet langer open op zaterdag?” of “Doordeweek een bekerwedstrijd en het clubhuis was dicht!” of “Waarom hebben we geen betere (led)verlichting?” etc. Logische vragen die betrokkenheid tonen. Het tekort aan vrijwilligers is ook een uitvloeisel van de consumptiemaatschappij waarin wij leven. Zwart-wit gezegd: je koopt je product (lidmaatschap), zet je kind af bij het hek en na afloop van de training of wedstrijd wordt het kind weer afgehaald. Lid zijn is meer dan contributie betalen en sporten. Daarom organiseren wij behoorlijk veel extra activiteiten en toernooien om het lidmaatschap meer inhoud te geven om de clubbinding te vergroten. Dat alles bepaalt de sfeer en de uitstraling die Gorecht naar buiten wil brengen. En hier gaat het in toenemende mate knellen.

Graag ziet het bestuur meer mensen die zich voor een wat langere termijn willen inzetten om de club in de benen te houden. Er komen bestuurswisselingen aan: de secretaris op de eerstkomende ALV, de penningmeester en de voorzitter van de Jeugdcommissie aan het einde van het seizoen. Daarnaast zijn er nog veel taken vacant in diverse commissies (Clubhuis, Businessclub, Kledingcommissie, Mediacommissie, etc., zie de vacaturelijst elders op de website).

OPROEP!
Wil jij meewerken en bouwen aan beleid voor nu en in de toekomst voor een periode van drie jaar in het bestuur of in een commissie? Meld je dan aan bij de secretaris, we zitten te springen om mensen. Laat het niet aan de huidige vrijwilligers over om de kastanjes uit het vuur te halen. Je wordt met open armen ontvangen en ingewerkt.

SAMEN MAKEN WE GORECHT!