VV Gorecht heeft op dit moment meer dan 40 scheidsrechters! Dat is natuurlijk een geweldig aantal en we vinden het fantastisch dat deze leden zich zo voor hun club inzetten.

Elke scheidsrechter bij vv Gorecht kan aangeven wanneer hij/zij beschikbaar is. De scheidsrechters-coördinatoren delen de scheidsrechters in en stellen ze aan bij elke thuiswedstrijd. Het gaat om heel veel wedstrijden, van senioren tot aan de F-pupillen, van Dames 1 tot aan Meisjes E-pupillen. Zo zijn er op een gemiddelde zaterdag wel zo’n 20 thuiswedstrijden en die moeten allemaal gefloten worden!

Met de pupillenscheidsrechters is afgesproken dat zij minimaal één kwartier vóór de wedstrijd aanwezig zijn. Is er geen scheidsrechter aangesteld of is de aangestelde scheidsrechter onverhoopt niet op komen dagen, wat natuurlijk niet de bedoeling is, dan zal één van de leiders de wedstrijd moeten fluiten.

De juniorenscheidsrechters en seniorenscheidsrechters dienen een half uur voor de wedstrijd aanwezig te zijn in verband met het invullen/controleren van het wedstrijdformulier en het controleren van de spelerspasjes.

Scheidsrechterscoördinator

aanstelling 8-tallen
06-27495451

Wanneer je voor een wedstrijd aangesteld bent en je kunt onverwacht niet fluiten, neem dan a.u.b. telefonisch contact op met de scheidsrechterscoördinator.

Scheidsrechterscommissie

De hoofdtaken van de scheidsrechterscommissie zijn:

• Verzorgen van opleidingen voor scheidsrechters
  • Scouting scheidsrechters
  • Communicatie met KNVB omtrent arbitrage
  • Verzorgen faciliteiten rondom scheidsrechters
  • Budget regelen voor arbitrage (indien noodzakelijk)
  • Kwaliteitsbewaking arbitrage
  • Verzorgen van aandacht voor arbitrage binnen de vereniging
  • Veranderende spelregels doorgeven aan verenigingsscheidsrechters

De afspraken rondom commissies leest u in het huishoudelijke regelement (HR)

Scheidsrechterbegeleiders

VV Gorecht heeft beschikking over enthousiaste scheidsrechterbegeleiders. Het streven is deze groep verder uit te breiden. Heeft u interesse, meld u aan!

"Door scheidsrechters op de juiste wijze te informeren, te adviseren en te ondersteunen zal het vertrouwen en de deskundigheid van de scheidsrechter op een positieve manier worden beïnvloed, wat weer kan bijdragen aan het behoud van scheidsrechters."

De scheidsrechterbegeleiders begeleiden onze scheidsrechters in opleiding en, op termijn, ook de verenigingsscheidsrechters. De begeleiding kan structureel en/of op verzoek plaatsvinden. Ook kan een scheidsrechter worden begeleid als daar, om wat voor reden dan ook, aanleiding toe is.

De scheidsrechterbegeleider staat voor de uitdaging scheidsrechters (in opleiding) te stimuleren, te motiveren en feedback te geven die bijdraagt tot een (verdere) verbetering van het prestatieniveau.

Door te luisteren, het stellen van (open) vragen en doorvragen tracht de scheidsrechterbegeleider de scheidsrechter te laten terug kijken op het eigen handelen, waarvan het de bedoeling is dat dit een positieve bijdrage oplevert in zijn en/of haar ontwikkeling als scheidsrechter.

De scheidsrechterbegeleiders zullen onderling overleg plegen over de vorderingen van de scheidsrechters die zij begeleiden en dit communiceren met de scheidsrechterscommissie.

06-27495451
Klaas van der Velde
06-11345226

Nick Groenbroek

olafsmit
Olaf Smit
06-22262113
Julius Valkema
06-12261525

Maarten de Bruijn
06-52365946

Elke zaterdag zijn twee begeleiders vanaf 8.45 uur aanwezig op het sportpark van vv Gorecht. Met de scheidsrechters is afgesproken is dat zij zich een kwartier vóór de wedstrijd melden in de bestuurskamer. Daar worden zij opgevangen door de dienstdoende gastvrouw/man en één van de twee scheidsrechterbegeleiders.

De scheidsrechterbegeleider gaat samen met de scheidsrechter naar het veld. Na afloop van de wedstrijd zal de begeleider de scheidsrechter opvangen en even met hem/haar een gesprekje hebben over de wedstrijd.

fransschimdt
Frans Schmidt