Het overlijden van Richard Nieuwenhuizen heeft aangezet tot directe acties op het gebied van respect en sportiviteit. In het weekend van 8 en 9 december 2012 stonden we samen uitgebreid stil bij wat er is gebeurd. Hiervoor heeft de KNVB een actieplan ontwikkeld.

Dit actieplan beschrijft de nieuwe acties die de KNVB onderneemt en de aanscherping van inzet die we al pleegden. Het is tot stand gekomen mede dankzij de vele reacties van leden, de goede voorbeelden van verenigingen en het meedenken van allerlei personen en organisaties. Van commercieel tot non-profit, van voetbalspecifiek (zoals belangenorganisaties COVS, VVON, LBA, BZV, CBV, CSR, BSBV, ECV en CED) tot niet sportgerelateerd.

Het merendeel van de in dit plan beschreven acties maakt onderdeel uit van het landelijke actieplan van het ministerie van VWS ‘Naar een veiliger sportklimaat’ (VSK). De op deze pagina’s genoemde maatregelen hebben verder betrekking op zowel het veld- als het zaalvoetbal.

respectfolder

Graag wil het bestuur dan ook dat de spelers en bezoekers bij elke wedstrijd stil staan bij dit respect en u voorafgaand aan de wedstrijden een folder aanbieden waar u in het kort kunt lezen hoe wij omgaan met vormen van respect. Het belangrijkste is dat we elkaar respecteren, voor, tijdens en na de wedstrijd.

‘Zonder Respect Geen Voetbal’; die boodschap is al duidelijk. Maar dat voetbal en respect - hand in hand - vooral ook leiden tot enorm veel plezier, ook dát mogen we op dit moment en op deze plaats nog eens van harte benadrukken.

De flyer is een uitgave van de Mediacommissie van v.v. Gorecht. Heeft u vragen over de mediacommissie of bent u geinteresseerd in een functie binnen de mediacommissie kunt u een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de Mediacommissie, Paul van Weringh

paulvanweringh