Met droevenis heeft het bestuur kennis genomen van het overlijden van Wiebe Zigterman. Wiebe heeft als Ridder van Verdienste veel voor de vereniging betekend en was daarbij jarenlang actief verbonden aan Gorecht.

In 1996 startte Wiebe Zigterman als leider van Gorecht 3. Zijn zoons Martin en Erik speelden ook in dit team. Gedurende maar liefst 12 seizoenen heeft Wiebe het leiderschap met verve vervuld. In de tussentijd is het team gewijzigd naar Gorecht 4, 5 en tenslotte 6. Hoewel nooit kampioen geworden, eindigde het team vrijwel altijd in de top 4. Als leider zorgde hij ervoor dat iedereen voldoende aan bod kwam, zonder dat dit ten koste ging van het resultaat. Het is vooral aan hem te danken dat het team zo lang heeft bestaan, ook na zijn afscheid in 2008. Bij dit afscheid is een wedstrijd georganiseerd tussen Gorecht 6 en voormalige spelers. Na afloop is Wiebe ’geridderd’ door toenmalig voorzitter Frans Schmidt.

210507 WiebeZigtermanOverlijden
Naast zijn leiderschap deed Wiebe ook veel vrijwilligerswerk. Wiebe zat in de klusploeg aan de Oosterweg en verzorgde daar ook het materiaal. Na de verhuizing is Wiebe vrijwilliger gebleven en sloot hij zich aan bij de schoonmaakploeg op maandagmorgen. Daar ontstond een vriendschap met zijn maatje Harke Bos, samen hebben zij jaren onze kleedruimtes verzorgd. Wiebe kreeg wat gezondheidsklachten en na het wegvallen van Harke deed ook Wiebe een stapje terug en stopte naar jaren met zijn vrijwilligerswerk.

Vv Gorecht zal Wiebe missen en wij wensen zijn familie en dierbaren heel veel sterkte toe met dit verlies.

Mede namens het bestuur, de vrijwilligers en de leden,

Mariska Sloot (voorzitter)
dickjager