Een kijkje in het kampioensseizoen van klasse 2J. Herinneringen aan het seizoen worden levend, herinneringen aan Harry worden ook levend.

Leden met een clubhart als Harry Hoeksema. Bestaan ze er groter? Het team dat in het seizoen 2015-2016 kampioen werd heeft Harry op bijzondere wijze meegemaakt.

210114 Gorecht1 1516
- Selectie Gorecht 1 sezoen 2015-2016 met Harry Hoeksema linksboven, achterste rij.

De vraag is waar je moet beginnen. Misschien is de juiste keuze juist niet te beginnen aan het beschrijven van Harry als clubicoon. Misschien is de juiste keuze juist om zijn eigen woorden te laten spreken. Harry was op schrift even scherp van de tongriem gesneden als verbaal in de kantine of langs het veld. Scherpe analyses, vaker met weinig dan met veel woorden. Een twist in iedere zin. Eigenwijs tot op het bot. Altijd voerde het hart voor de club de boventoon.

Harry stond voor het kampioensteam van 2015-2016 voor meer dan een leider. Met zijn woorden, met zijn daden en met zijn bijzonder prettige persoonlijkheid werd Harry de leider van het patriarchaat ‘Gorecht Zwarte Broek’. Hij is die status nooit meer verloren. Natuurlijk was de hand van toenmalig trainer Bert Vos zichtbaar en natuurlijk wist Bert Vos hoe ‘de hazen liepen’. Maar met terugwerkende kracht moeten we als team eerlijk zijn: eigenlijk heeft Harry ons toen kampioen gemaakt.

Dankzij Harry kwam Fabia in ons leven. Deze dochter van de Skoda-familie heeft vele spelers naar De Koepel gebracht en kon altijd in het kielzog van Harry naar de uitwedstrijden rijden. Ook bracht Fabia ons naar het eerste  trainingskamp in Delden. Door Harry hebben we daar mogen genieten van een onvergetelijk trainingskamp. Overdag leefde Harry, misschien nog wel meer dan de spelers zelf, toe naar de trainingen en wedstrijd (sorry Harry!). ’s Avonds
was het genieten geblazen aan de bar, daar kwamen de kwaliteiten van Harry naar boven. Zoals eerder gezegd kon Harry daar zijn analytische vermogen en zijn taalvaardigheid tentoonstellen. Als ware hij een ouderwetse stilistische ‘linksbinnen’ die z’n kwaliteiten in een grote finale mocht tentoonstellen. De tochten naar de kroeg na een middagje in de kantine werd vaker wel dan niet vervolgd om nóg een deurtje verder te gaan. En waar ook heen, Harry gaat mee. De beweging, het goede gezelschap, de trouw, de altijd aanwezige humor; Harry bracht het ons.

Enfin, laten we vooral Harry’s woorden laten spreken. U leest alle teammails van Harry naar het kampioenselftal van klasse 2J hier in de bijlage. Een trip down memory lane, in ieder geval voor alle betrokken spelers. Zie het als een terugblik op een mooi seizoen, maar vooral als eerbetoon aan Harry, hij maakte ons dat seizoen immers kampioen. We lezen veel van Harry terug; zijn ongekende humor, zijn taaltovenarij en zijn hart voor de club en het team. Alles werd punctueel bijgehouden en alles werd op tijd gecommuniceerd.
Harry, wij herinneren je als de meest bijzondere Gorechter die er is. Wij herinneren je als leider. We herinneren je als een man met een zwart-wit hart. We herinneren je. Rust zacht.

Namens Gorecht 1, seizoen 2015-2016

- Klik op deze link voor de Emails van Harry als leider aan Gorecht 1 selectie 2015-2016