Vanaf woensdag 1 juli vervalt de 1,5 meter maatregel voor senioren waardoor er weer wedstrijden gespeeld kunnen worden. Het is een onderdeel van de versoepeling van de coronamaatregelen die woensdagavond door het kabinet bekend zijn gemaakt.

Daardoor kunnen er oefenwedstrijden ter voorbereiding van de competitie gespeeld worden. De competities in het amateurvoetbal beginnen volgens de planning van de KNVB. De tweede en derde divisie starten in het weekeinde van 22 en 23 augustus. De hoofdklassers starten een week later. De lagere amateurs beginnen in het weekeinde van 19 en 20 september.
De wedstrijden in de poulefase van de districtsbeker staan in het laatste weekeinde van augustus en de eerste twee van september gepland. De eerste ronde van de “grote” KNVB beker, met daarin de amateurs, staat in principe op 15 en 16 augustus op het programma. Maar het is nog onduidelijk welke clubs daar allemaal aan mee gaan doen. De districtsbekers werden namelijk stop gezet voor de halve finales. De halve finalisten zijn in principe geplaatst voor de KNVB beker.

Met vriendelijke groeten namens het bestuur,

Jurgen Hazewinkel
JurgenHazewinkel2