Ouders en verzorgers mogen wel weer kijken langs de lijn bij de trainingen op de sportparken, dit in tegenstelling tot de berichten van Sport050 (gemeente Groningen) van dinsdag 16-07-2020!! Dit bericht van de gemeente Groningen is een beloning voor een coronaveilig sportpark De Koepel. Ouders en trainers spelen een belangrijke rol om het coronaproof te houden. Bespreek het als ouder thuis en houd je aan de regels. Veel plezier op en langs het veld!

Melden niet meer nodig
Vanaf vrijdag 5 juni, is het niet meer nodig om het meldformulier op de website van Sport050 in te vullen om je sportactiviteiten aan te melden. De regie van de gemeente voor het georganiseerd buitensporten verdwijnt. Als organisator ben je nu zelf verantwoordelijk. Je moet je wel houden aan de RIVM richtlijnen en de basisregels. De toezichthouders van Sport050 en de BOA’s controleren nog wel op de sportparken en op sportplekken in de openbare ruimte of alles veilig verloopt.

Afstand houden
De jeugd van 13 t/m 18 jaar hoeft vanaf nu ook geen 1,5 meter afstand meer tot elkaar te houden bij het georganiseerd sporten. Bij andere activiteiten moeten jongeren van 13 t/m 18 jaar wel 1,5 meter afstand houden. Voor 18+ geldt 1,5 meter afstand houden nog wel.

Kantines
De sportkantines, clubhuizen en terrassen op de sportparken moeten in ieder geval nog dicht blijven tot 1 juli. Een uitzondering hierop zijn de commerciële horecabedrijven op sportparken. Die mogen wel open.

Huur sportparken
Vanaf 1 juni gaan we de huur van de sportparken weer in rekening brengen. We zijn samen met de Sportkoepel Groningen in overleg om te kijken welk tarief dit gaat worden.
Sport050 is op dit moment aan het onderzoeken welke sportclubs in de zomervakantie (6 juli t/m 16 augustus) door willen blijven trainen. Daarna gaan we kijken hoe we deze behoefte kunnen gaan invullen.

Namens het bestuur,

Bauke van Stempvoort (voorzitter)
BaukeVanStempvoort