Zoals ieder jaar om deze tijd nadert het einde van het oude seizoen en zijn de teamindelingen voor het nieuwe seizoen niet ver weg meer. Tijd dus voor een korte terugblik namens MO13-1.

Het seizoen startte met flink wat verschuivingen. Van het kampioensteam van vorig jaar bleven er weliswaar een paar meiden over, maar er schoven er ook veel door naar de MO15. Een aantal meiden kwam van MO13-2, aangevuld met een aantal doorstromers uit de MO11. Hiermee kon één elftal worden geformeerd.

Op 31 augustus 2019 trapte dit nieuwe MO13-1 af tegen SC Loppersum en de stemming zat er meteen goed in: 7-0 winst en feest op de tribunes. Het spelbeeld was representatief voor de eerste wedstrijden dit seizoen. De meiden van Gorecht ontmoetten teams met aarzelende verdedigers en de lange bal naar voren als enige aanvalswapen. Daar redde je het ook dit seizoen niet mee tegen Gorecht MO13-1. De verdediging liep alle gaten dicht en voorin stond altijd wel een meid die een doelpunt kon maken. Niet zelden was dat Fenne. De pittigste wedstrijd in het najaarsseizoen was waarschijnlijk die tegen Nieuw-Buinen op 26 oktober, een duel op het scherpst van de snede. Heel belangrijk in deze wedstrijd was de hulp van Aimee van MO15-1. Ook de andere meiden wisten zich echter prima staande te houden en uiteindelijk met 2-1 te winnen. Omgekeerd heeft MO13-1 dit seizoen regelmatig Sophie en Fenne uitgeleend aan MO15-1 en ook MO15-2 meegeholpen met ondermeer Elske, Khoshi, Amada en Anne Cato. De mooiste overwinning, tevens de basis voor het kampioenschap, werd op 2 november behaald tegen WVV uit Winschoten. Een schokkend snelle voorsprong werd overtuigend uitgebouwd in de eerste helft, waarna in de tweede helft een comeback van WVV werd voorkomen door het meedogenloze verdedigen van Sophie, Khoshi en onze voortreffelijke keeper Amber. Einduitslag 5-0 en in Eddy’s Smulhoek borrelde het frituurvet al.

Na de winterstop werd het moeilijker: in de Beker uitschakeling door FC Assen en in de competitie een nederlaag tegen Be Quick Dokkum waar weinig op af te dingen viel. Dat was 8 maart 2020. Zoals voor alle teams zou dit ook voor Gorecht MO13-1 de laatste wedstrijd van het seizoen blijken te zijn omdat een uitermate onsportief virus zijn lelijke kop opstak. De laatste paar weken mag ook MO13-1 weer trainen, zij het met inachtneming van de 1.5-meterregels, want natuurlijk zijn verschillende meiden in het team de afgelopen periode 13 geworden. Toch zie ik weer lachende gezichten in de equipe van coach Anne Freek. Dat is geen toeval: wanneer je plezier in het voetbal vooropstelt en eventuele resultaten pas daarna, zul je wellicht zien dat je beide kunt behalen. En mochten de resultaten uitblijven, dan heb je in ieder geval plezier gehad.

Een verloren seizoen is ‘19’-’20 voor ons MO13-1 dus zeker niet geweest, maar het einde ervan was natuurlijk bijzonder abrupt en ongekend bizar. Dank dus aan Anne Freek en teamleider Erik voor de goede zorgen van het afgelopen jaar. En Khoshi, Amada, Sophie, Lotte, Fleur, Nine, Elske, Roos, Anne Cato, Iris, Amber, Teresa, Lieke, Louisa, Iskjen en Fenne, veel plezier en veel succes gewenst in het volgend seizoen, in welk team dan ook!

Met vriendelijke groeten,

Peter Kerkhof