Zaterdag net op tijd terug voor de wedstrijd, van een leuk uitje naar Doetinchem met 2 voetbal vrienden. Een prachtige avond in het theater met Willem van Hanegem, de Kromme van Feyenoord. Geen foto's van de wedstrijd van vandaag helaas, maar wel de drie punten en enkele andere "neven"-foto's.

Tekst: Henk Vrieling

In deze laatste wedstrijd voor de winterstop wilden de Gorechtmannen de slechte serie doorbreken en alles op alles zetten om de aansluiting naar boven te houden. De eerste helft kreeg Gorecht wel goede kansen, maar de ballen wilden er niet in. Ook de mannen uit Wolvega kregen kansen, maar ook deze werden niet benut. Zo ging de rust in met de 0-0 van Frits van Turenhout. Na de rust nog meer druk naar voren van Gorecht, maar het was in de 59e minuut Wolvega dat er goed uit kwam en de 0-1 achter Gorecht doelman Willem Bouwkamp in het net legde. De maker van het doelpunt was Boy Vledder.Het zou toch niet weer gebeuren dat Gorecht ook deze wedstrijd uit handen zou geven? Gelukkig had jongeling Sam Niewold vandaag weer een goede dag en schot in de 70e minuut, met een werkelijk fenomenaal schot de 1-1 binnen, achter de goed keepende doelman van Wolvega. Er viel een last van de thuisploeg af en binnen 2 minuten was het Bob Poorta die na de nodige missers in de eerste helft nu wel het net vond en daarmee Gorecht op een 2-1 voorsprong bracht. Wolvega was de kluts kwijt en Gorecht liet zich weer van zijn beste kant zien. Jermo Verbeek ronde na een snelle aanval mooi af en zo stond er ineens in de 78e minuut een 3-1 voorsprong op het denkbeeldige scorebord. De wedstrijd werd wegens de slechte staat van het hoofdveld, wederom op het kunstgras gespeeld. Vanaf nu rolde de ene na de ander vloeiende aanval van de zwart-witten over de mat en werd het sympathieke Wolvega helemaal weg gespeeld. Dit alles resulteerde nog in 2 mooie doelpunten van Sven Hazewinkel en Twan Boersma. Wat een weelde en wat een opluchting bij alles wat Gorecht was. Zo de winterstop ingaan geeft weer moed en hoop. De jonge Sam Niewold werd uitgeroepen tot de man van de wedstrijd en leider/speler Hein van Marrum wilde deze keer graag voor Pupil van de Week fungeren. Dit gaf wel aan dat de vreugde over deze overwinning groot was. Ook kon zo de aansluitende feestavond met de jaarlijkse Kerstverloting ook niet meer stuk.Zelfs een vijftal Wolvega spelers gingen na de bittere nederlaag, aan het einde van de avond met een glimlach huiswaarts. Ze hadden ook erg genoten van de gezellige avond in het clubhuis van Gorecht. Zo kan het dus ook vredig samen gaan in de voetbalwereld. Helemaal top dus.
Iedereen hele fijne Kerstdagen en alvast een Gezond, Gelukkig en Sportief 2020 toegewenst.

191214 Gorecht1 Wolvega1 PvdW met ModMHvMarrumenSamNiewold 191214 Gorecht1 Wolvega1 BéJonkers HenkVrieling WillemvanHanegem