Afgelopen zaterdag speelde Gorecht de thuiswedstrijd tegen De Weide op het kunstgras, i.v.m. het te natte hoofdveld. Nadat de pupil van de week, Jonathan Heijs de aftrap had gedaan, kon de wedstrijd beginnen.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

Gorecht wilde de punten in eigen huis houden vandaag, na de 2 verloren wedstrijden van de afgelopen 2 weken. De eerste 10 minuten zag je twee afwachtende ploegen, met verschillende spelopvattingen. De eerste kans na 10 minuten was voor De Weide. Een kopbal op het Gorechtdoel hobbelde net naast. Rond de 20e minuut krijgt Gorecht een prima kans, maar de strak ingeschoten bal wordt met de voet gepareerd door de doelman van De Weide en de rebound werd overgeschoten. Gorecht dringt hierna aan en De Weide probeert met lange ballen naar voren eruit te komen. Opnieuw waren het de Hoogeveeners die in de 33e minuut gevaarlijk voor het Gorecht doel kwamen, maar de zwart-witte brigade uit Haren zag tot zijn opluchting dat de ingeschoten bal door de paal gekeerd werd. In de 40e minuut krijgt Damian Dekker een gele kaart voor een onbesuisde overtreding op een Gorechtspeler. Het wordt wat onrustiger in het veld. Niet veel later loopt ook Robbert Oosterhuis van Gorecht tegen een gele print aan. Ineens gebeurde er van alles. Het publiek kwam ogen te kort. In de 44e minuut voor de rust, kwam een inzet van De Weide voor het Gorechtdoel en werd de bal via een eigen verdediger via een Gorechtrug bij spits Frank Benjamins. Deze schiet vrij voor het doel de bal achter doelman Willem Bouwkamp van Gorecht. Nog geen minuut later ligt er, na een goed lopende aanval van Gorecht, aan de andere kant ook de 1-1 erin. De maker van deze goal was Jermo Verbeek. In de blessure tijd, je gelooft het of niet, ligt er zo maar nog een 2e doelpunt in het net achter keeper Bouwkamp van Gorecht. Wederom was de schutter Frank Benjamins. Hier zag de verdediging van Gorecht er ook niet goed uit. Tevens liep Nick Janzen ook in deze fase nog tegen een gele kaart aan in.Genoeg stof tot napraten onder het genot van een kop koffie of thee, na deze turbulente slotfase zo vlak voor de rust.

Na de thee zijn de eerste kansjes voor Gorecht, maar echt veel leverde dit niet op. De Weide moet heel langzaam aan verder achteruit en Gorecht neemt het initiatief. De Weide roeide alles weg naar voren uit zijn verdediging en het leek op pompen of verzuipen. Maar als je dan zelf, als Gorecht zijnde niet scoort, dan weet je wat er kan gebeuren. Inderdaad scoort dan De Weide wel uit een uitval in de 78e minuut de 1-3. De maker van zijn 3e doelpunt deze middag was Frank Benjamins. Ook hier hadden zij over geluk niet te klagen. Gorecht zette nu nog meer druk naar voren en probeerde nog te redden wat er te redden viel. Gorecht kreeg ook steeds meer grote kansen om de marge te verkleinen, maar de bal wilde er maar niet in. Tevens stond het vizier bij deze en gene niet op scherp. Kansen voor de spitsen Bob Poorta en Nick Janzen verdwenen net over of naast de goal van De Weide. De gifbeker moest vandaag helemaal leeg blijkbaar. In de eindfase kreeg Nick Janzen ook, na een duwtje in de rug van de tegenstander, zijn 2e gele kaart en dus rood. Ook kreeg Nick Muysson in dit duel een gele kaart voor getoverd door scheidsrechter Pascal Sanders. Een wel heel erg strenge straf, maar goed handjes maar op de rug de volgende keer. Nu met 10 man nog een echt slotoffensief er uit persen werd ook lastig dus. Toch kwam Gorecht nog via een prachtig afstandsschot van invaller Sam Niewold op 2-3. Maar verder dan dat kwam Gorecht niet.

Gorecht zakt door deze derde achter een volgende nederlaag terug naar plaats 7 en moet nu oppassen niet nog af te glijden. Nog 1 thuiswedstrijd voor de winterstop tegen FC Wolvega en dan maar hopen dat er meer resultaat is dan de afgelopen weken. Het zal een zware klus worden, maar wat niet kan is nog nooit gebeurd.