Zaterdag 16-11 speelde Isis Christoffels om 10.00 uur om de derde plaats tegen Duitsland op het WK Futsal voor Doven, de wedstrijd was live te volgen via www.futsal2019.com/live

Dit toernooi wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en vindt plaats in het Zwitserse Winterthur. Er nemen 12 (vrouwen) resp. 16 (mannen) landen aan deel. Isis Christoffels, speelsters van onze MO17, is voor het Nederlands Team geselecteerd. De Dove Oranjeleeuwinnen hebben inmiddels vijf duels gespeeld: 3 poule-wedstrijden, een kwartfinale en de halve finale. Thailand werd met 9-1 verslagen, waarna het tweede pouleduel ook ruim werd gewonnen tegen Zwitserland, met een doelpunt van Isis (7-1). Van Braziliƫ werd ruim verloren (11-0) maar door de eerste twee winstpartijen was Oranje al zeker van de kwartfinale. Deze kwartfinale tegen Spanje was bijzonder spannend: na de reguliere speeltijd stond er 5-5 op het scorebord, na de verlening was het 6-6 zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Nederland nam deze beter en dit betekende dat de meiden zich voor de eerste keer in de historie bij de eerste vier plaatsten op een WK. Gisteren speelde Nederland de halve finale tegen Polen, hierin bleken de rood-witten met 5-2 te sterk voor de oranje-blauwen. Zaterdagochtend dus de wedstrijd om de derde plaats op het World Deaf Futsal Championships tegen onze oosterburen.
Wij wensen Oranje en Isis (spelend onder nummer vier) heel veel succes!
Via dagelijkse nieuwsbrieven (www.kndsb.nl) zijn de belevenissen van het team in Zwitserland te volgen. Overigens is RTV Noord voornemens om ook aandacht aan het toernooi te schenken.

20190928 Isis in Oranje1

Met vriendelijke groeten,