Voor beide elftallen stond afgelopen zaterdag weer veel op het spel. Voor Gorecht bittere noodzaak om te winnen en voor PKC kans om nog wat meer afstand naar de veilige plaatsen te creƫren. Onder zomerse omstandigheden floot scheidsrechter J. van Dijk rond 15.00 uur voor het begin van de wedstrijd.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling en Pieter Steenbergen

Gedurende de eerste 23 minuten waren er weinig tot geen kansen voor beide ploegen. Gorecht en PKC waren duidelijk in hun bedoelingen, maar het spel was te rommelig en onnauwkeurig. De belangen waren groot en blijkbaar ook de stress in het veld. De rust leek op de bekende brilstand af te gaan. Maar rond de 44e minuut was het Hein van Marrum, die na een afgeslagen vrije trap op het doel van PKC, alsnog de 1-0 binnenschiet achter keeper Ben Meedenbaaard van PKC. Vlak voor het rustsignaal deelde scheidsrechter van Dijk zijn 1e gele kaart van de wedstrijd uit aan een PKC speler voor een overtreding.

Na de thee was de 1e kans voor PKC. Trainer Bennie de Jong wisselde in de rust 2 spelers en trachtte zo fris elan binnen de lijnen te brengen. In de 55e minuut gaat een gevaarlijk schot van PKC net voor het doel van Gorecht langs en blijft de 1-0 op het bord staan. De wedstrijd bleef erg spannend en het spel golfde heen en weer. In de loop van de tweede helft zette PKC meer druk op Gorecht en moesten de mannen van trainer Robbie Wentink achteruit. Na diverse schermutselingen voor het doel van Gorecht doelman Willem Bouwkamp werd een hoge bal verkeerd ingeschat door Bouwman en werd de bal door de snelle nummer 11 van PKC '83, Bryan Inge, in het doel van Gorecht gelegd. Zo kwam het scorebord in de 75 minuut weer in evenwicht. PKC liep ondertussen nog tegen een gele kaart aan, door een stevige overtreding op Nick Janzen van Gorecht. Simon Schreiber van PKC kon na zijn 5e gele kaart rustig volgende week op vakantie naar Mallorca. Trainer Wentink probeerde het tij te keren en bracht als nog Sven Hazewinkel in, die de vorige wedstrijd geblesseerd uit was gevallen. Door meer naar voren te kunnen voetballen werd even later achterin ook nog Luuk Jans in het veld gebracht. De wedstrijd bleef ongemeen spannend en kon alle kanten op. Kansen en kansjes waren erover en weer. In de 85e minuut kreeg Luuk Jans een onterechte(?) gele prent voor de neus getoverd. Doordat de assistent grensrechter maar met de vlag bleef wapperen en scheidsrechter van Dijk voor overleg naar de zijlijn sprintte voor overleg. Waarschijnlijk had de assistent iets anders gehoord dan dat er werkelijk gezegd zou zijn.Het hoorde er allemaal bij zaterdag. Beide teams zetten nog alles op alles om de broodnodige 3 punten te veroveren.
Zeker gezien de tussenstanden en uitslagen op de andere velden is 1 punt voor beide elftallen niet genoeg. Maar goed het is wat het is en de wedstrijd leek toch op een gelijk spel uit te draaien. In een van de laatste aanvallen van Gorecht, begaat een PKC speler een overtreding op het middenveld op een Gorechtspeler. De scheidsrechter gaf echter wegens de doorlopende aanval, de voorkeur aan doorspelen. Zo kon het gebeuren dat Steef Borgman in de 90e minuut, na een super actie, alsnog schitterend de 2-1 binnenschoot voor Gorecht. Het Gorecht legioen ging uit zijn dak. Helemaal toen bekend werd dat Be Quick Dokkum alsnog verloren had van ON. De afstand tot de laatste plaats is nu weer 4 punten en de achterstand op de plaatsen boven Gorecht is nu weer resp. 1 en 3 punten. Thijs Hekman was Man of the Match deze middag.

Met nog 3 finales te gaan is er nog van alles mogelijk. De komende 2 weken heeft Gorecht geen competitie verplichtingen en kunnen een deel van de geblesseerde spelers hopelijk herstellen voor de spannende slotfase van het seizoen.